Elbontották a kordont

2021.03.06. 15:30

Birtokba vehette a lakosság Pápa új közparkját

Szerdán délután elbontották a kordont a Schwenczel-réten kialakított közpark bejáratánál, így a lakosság már meg­tekintheti, bejárhatja a területet.

Polgár Bettina

Bakó István, a városgondnokság vezetője és Áldozó Tamás polgármester bejárta a város új közparkját Fotó: Polgár Bettina/Napló

Mintegy 274 millió forint értékben alakítottak ki közparkot a Schwenczel-réten. Áldozó Tamás, Pápa polgármestere a helyszínen elmondta, a térfigyelőkamera-rendszer elkészültéig vártak a park megnyitásával, hogy a terület ezáltal megőrizhető, védhető legyen.

– Azt tapasztaltuk, hogy egyre inkább elkezdték használni a parkot a környéken élők, erre sétáltak, kíváncsiak voltak rá. Eddig ez egy furcsa szituáció volt, hiszen a park építési területnek minősült. Úgy döntöttünk, hogy ennek fényében lebontjuk a kerítést, és bárki besétálhat, megnézheti, a hivatalos átadóünnepséget pedig később tartjuk meg, amikor lesz rá lehetőség – magyarázta a polgármester.

Bakó István, a városgondnokság vezetője és Áldozó Tamás polgármester bejárta a város új közparkját Fotó: Polgár Bettina/Napló

Hozzáfűzte, örülnek annak, hogy a környéken élőknek a jó idő beköszöntével egy olyan területet tudtak átadni, ahol tartalmasan eltölthetik a szabad idejüket. A város vezetője ugyanakkor azt kérte a lakosságtól, hogy vigyázzanak a parkra, használják úgy, ahogy olyan pápai polgárnak illik, aki örül a település gazdagodásának.

Áldozó Tamás rámutatott, a Schwenczel-réten kialakított park az első a sorban, melyet majd a Belső- és a Külső-Várkert követ. Mint mondta, ez minta is egyben, nemcsak a kivitelezés, hanem a használat szempontjából is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában