kokaint és amfetamint is fogyasztott

2021.03.02. 11:00

Drog hatása alatt vezetett a tapolcai férfi, fogházba kell vonulnia

Kábítószer hatása alatt vezetett a 42 éves vádlott, akit a bíróság le­töltendő szabadságvesztésre ítélt.

Mátételki András

A tapolcai O. László meglehetősen zűrös előéletű, ugyanis különböző ügyek miatt már többször állt bíróság előtt. A 42 éves férfi 2019 júniusában az esti órákban Tapolcáról Keszthelyre akart eljutni az autójával, amikor a járőrök megállították a BMW-jét. Az egyenruhások átvizsgálták a kocsiját és a ruháját, ekkor előkerült az övtáskájából egy simítózáras tasak, amelyben 0,08 gramm kokain volt. Az alkoholszonda negatív értéket mutatott a sofőrnél, akinek a vezetői engedélyét a helyszínen elvették.

Ezt követően a férfit elvitték az orvosi ügyeletre, ahol a vér- és vizeletmintájából kiderült: nemcsak kokaint, hanem amfetamint is fogyasztott vezetés előtt. A lakásához tartozó műhelyben két műanyag tasakra bukkantak a nyomozók, ezekben összesen 1,13 gramm növényi anyag volt, amely cannabisra jellemző kannabionid vegyületet tartalmazott.

A Tapolcai Járásbíróság kábítószer birtoklásának vétsége és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt O. Lászlót – halmazati büntetésül – egy év fogházra ítélte, és másfél évre eltiltotta a járművezetéstől. Emellett a férfit kötelezték arra, hogy a közel 600 ezer forintos bűnügyi költségből fizessen meg 390 ezer forintot. A döntés jogerős lett a törvényszéken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában