Folyamatos az oltás a zirci kórházban

A Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet az Operatív Törzs által kijelölt oltóközpont, melyhez a nappali kórházuk biztosítja a mindenre kiterjedő ideális feltételeket, tájékoztatta lapunkat Vermes Tamás főigazgató.

Müller Anikó Hanga

Folytatódik az egészségügyi dolgozók második körös és a háziorvosok által berendelt páciensek oltása, a főigazgató maga is részt vesz e munkában.

– A mai napon 152 oltakozót várunk a városból és a zirci járás területéről. Tíz háziorvosi körzet tartozik az oltópontunkhoz, a háziorvosoknak van egy bizonyos kontingensük, mellyel élhetnek, s mi az oltással tehermentesítjük őket. Kórházunkban kevés az orvos, két nyugdíjas orvos kollégánkat mentesítjük az oltandókkal való közvetlen kontaktustól, illetve folyamatos a rendelőintézetben a járóbeteg-ellátás, és az osztályokon is szükséges állandó orvosi jelenlét. Ezért én is részt veszek az oltakozók oltás előtti elővizsgálatában – mondta el a főigazgató.

Vermes Tamás is részt vesz az oltás előtti vizsgálatban, az oltást – balról – Valler Ilona és Kuzman Ágnes végzi Fotó: Müller Anikó Hanga

Az oltást január eleje óta folyamatosan végzik, szervezését Valler Ilona ápolási igazgató irányítja, aki kezdettől fogva maga is olt, helyettesével, Kuzman Ágnessel együtt.

Koronavírus Veszprém megyében

A dosszié további cikkei
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában