További sikerek előtt

2021.03.20. 07:00

Kétszáz egyesületi tag használhatja majd a veszprémi tornászgyakorlót

Elérte a legmagasabb pontját az új tornászgyakorló, ennek alkalmából tartottak bejárást az épülő létesítményben.

Marton Attila

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Porga Gyula polgármester (Fidesz–KDNP) kiemelte, igyekeznek 21. századi minőségűre feljavítani a veszprémi sport infrastruktúráját. Felidézte, a Modern városok program (Mvp) egyik fontos eleme volt a stadionrekonstrukció és ennek részeként az új tornászgyakorló építése. A beruházás mintegy 1,2 milliárd forint összköltségének javát a kormányzati Mvp-támogatás teszi ki, de a Magyar Torna Szövetség is 250 millió forinttal járul hozzá a fejlesztéshez. A polgármester elmondta, az új létesítményt több mint 200 egyesületi tag használhatja majd, a beruházás hozzájárul a veszprémi tornasport további sikereihez. Porga Gyula megjegyezte, a fejlesztés révén hamarosan mindhárom alapsportág – úszás, atlétika, torna – infrastruktúrája rendezett lesz: rövidesen átadják az új sportuszodát, a tornászgyakorlót év végén vehetik birtokba a sportolók, valamint tervben van a futópálya és a futófolyosó megépítése is.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő (Fidesz–KDNP) kiemelte, Porga Gyula és Orbán Viktor miniszterelnök megállapodása valós igényeket tükröz, a Modern városok programnak köszönhetően évek, évtizedek óta várt beruházások indulhattak el. Ezek egyike az 1970-es években épült stadionkomplexum megújítása. A létesítményről a képviselőnek is számos személyes élménye van, ugyanis a Simonyi-iskolában vett részt fociedzéseken, később a Vetési-gimnáziumba járt. Ovádi Péter hozzátette, a stadionrekonstrukcióban lépésről lépésre haladnak, a tornászgyakorló új épületének köszönhetően méltó körülmények között készülhetnek majd a sportolók.

A fejlesztést két helyi kivitelező végzi. Az épület szerkezetkész, és elkészült a tető szigetelése is, mondta kérdésünkre Boros Ottó, a Vemévszer Kft. ügyvezetője, míg Cziráki Zsolt, a Min-Tech Kft. ügyvezetője elmondta, a napokban megindultak a gépészeti munkák, és a tervezettnél előbb, várhatóan kora ősszel megkezdődhet a műszaki átadás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában