Lezárják a strandokat Almádiban – Ez azonban nem mindenkinek tetszik

Balatonalmádi önkormányzata március 8-án tette közzé a kormányzati szigorításokkal összhangban hozott helyi rendelkezéseit.

veol.hu

Forrás: Archív

Mint a honlapon szerepel, a város strandjait 2021. március 22-ig bezárják. Az Almádi Polgári Asztaltársaság, helyi lokálpatrióták alkotta csoport egy közösségi oldalon tett közzé nyílt levelet, amelyben kifogásolta a döntést. A levelet változtatás nélkül közöljük:

Tisztelt Polgármester Úr!

Az Almádi Polgári Asztaltársaság arra kéri Önt, hogy ne zárja be a város strandjait a következő hetekben.

Úgy gondoljuk, abban igaza van, hogy jobban oda kell figyelnünk. Vigyáznunk kell magunkra és egymásra. Beszélnünk kell a maszkhasználat, a távolságtartás fontosságáról minden városunkban élő, és ide látogató polgárral.

Helyezzünk el figyelemfelkeltő, tájékoztató plakátokat. Közösségi médiafelületeinken hívjuk fel a figyelmet a felelősségteljes viselkedés fontosságára. Polgármester úr mondja el kéréseinket a térség sajtótermékeiben.

Ne szűkítsük le a teret, ahol a polgárok kijuthatnak a vízhez, mert mi magunk idézzük elő azt a helyzetet, amikor tömegek zsúfolódnak össze móló környékén.

Balatonalmádi egy vendéglátó város. A vendéglátás pedig nem szezonális „feladat”.

Éljünk a felelősségünkkel, hogy élhessünk a lehetőségeinkkel!

2021. március 8.

A nyílt levelet a csoport tizenöt tagja írta alá. Az Asztaltársaság főleg a kommunikáció és a tájékoztatás fontosságára helyezné a figyelmet, és nyitva hagyná a strandokat, hiszen, mint írják: „Balatonalmádi egy vendéglátó város”.

Kepli Lajos, a település polgármestere ugyancsak a közösségi média felületén válaszolt a megkeresésre. Válaszában elmondta, az önkormányzat igyekszik mihamarabb a látogatók rendelkezésére bocsátani ismét a strandokat, de az elkövetkező közel két hétben a területen munkagéppel történő munkavégzés és rekonstrukciós munkák zajlanak, így a nyitásra csak ezek végeztével kerülhet sor.

Kepli Lajos, Balatonalmádi polgármestere
Fotó: Archív

A polgármester válaszát is közöljük:

Tisztelt APA!

Kérésüket fontolóra vesszük, levelüket köszönjük! Ezekben a hetekben a szezonra történő felkészülés jegyében munkagéppel történő munkavégzés és rekonstrukciós munkák is zajlanak majd a strandjainkon, ami indokolja a zárva tartást, például a partvédő mű rekonstrukciója, a kőszórás felhúzása a partról. Igyekszünk mielőbb a helyi lakosok és vendégeink rendelkezésére bocsátani ismét a strandokat, amint a munkálatok és a járványhelyzet azt lehetővé teszik.

Tisztelettel: dr. Kepli Lajos polgármester

A megye települései által hozott helyi rendeletekről és bevezetett szigorításokról később egy összefoglaló anyagban számolunk be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában