Lapunk munkatársa

2021.03.15. 07:00

Marton Attila kapta a Szabad Sajtó Díjat

Lapunk munkatársa, Marton Attila újságíró kapta idén Veszprém város Szabad Sajtó Díját. Az elismerést Porga Gyula polgármester adta át.

Balla Emőke

20210311 Vezprém Városháza. Porga Gyula polgámester és Marton Attila szabad sajtó díjas kollégánk. Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton

A Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a város nyomtatott és elektronikus információszolgáltatásban végzett kiemelkedő tevékenység elismeréseként évente Szabad Sajtó Díjat adományoz. A járványhelyzet miatt idén a kitüntetést a hagyományos sajtónapi ünnepség helyett szűk körben adta át a város vezetője. A díjat Marton Attila, a Napló munkatársa érdemelte ki.

Marton Attila újságírónak Porga Gyula polgármester adta át a Szabad Sajtó Díjat Fotó: Pesthy Márton/Napló

Marton Attila a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán szerzett mesterszakos diplomát, mozgókép és média-történelem szakon. 2012 őszén került szerkesztőségünkbe, a kezdetektől sokféle szakmai területen kipróbálhatta magát. 2014. január óta tagja a Napló szerkesztőségének, előtte külső munkatársként dolgozott. Sok területen otthonosan mozog, közéleti, gazdasági és kulturális témákról egyaránt ír. Erőssége a tudósítás, ez a műfaj áll legközelebb a személyiségéhez. Alapos, korrekt, tényszerű, tárgyilagos. Röviden, tömören, precízen fogalmaz. Tisztán, pontosan ír, a szerkesztők szívesen dolgoznak a kézirataival. Minden helyzetben lehet rá számítani.

Marton Attila ír az egészségügyről, ügyészségi, bírósági témákról, kultúráról, időjárásról, borászatról, földrajzi területe Veszprém városa. Figyelemmel kíséri a veszprémi önkormányzat munkáját, a városban történt eseményeket, fejlesztéseket, tudósít közéleti, gazdasági rendezvényekről, kulturális programokról. Az elmúlt esztendőben, a koronavírus-járvány idején tartotta a kapcsolatot az egészségügyi intézményekkel, orvosokkal, folyamatosan közölte a legfrissebb adatokat.

Marton Attila több elismerést kapott már. 2015 márciusában pályakezdő fiatalként vehette át a Kovácsi Objektív-díjat. 2018 októberében a Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet jubileumi ünnepségén Magyarságért Érdemrendet, a balatonalmádi Polgárőr Egyesület 2018-as évzáró közgyűlésén Szent László-emlékplakettet kapott.

Szerkesztőségünk valamennyi munkatársa örömmel és büszkén gratulál kitüntetett kollégánknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában