Utak újulnak meg, vízvezetékek épülnek Sümegen

A városban folyamatosan készülnek az útburkolat-javítások, járdák, parkolók, kerékpárutak épülnek – nyilatkozta Végh László polgármester.

Tóth B. Zsuzsa

Hamarosan befejeződik a Zöld város 2. projekt keretében készülő fejlesztés a Kompanik Zsófia utcában. Az utca teljes szélességében megújult, új burkolatot kapott az úttest a járdákkal együtt. Várhatóan áprilisban készül el a teljes beruházás.

A kórház utcája és környéke fejlesztése elsősorban a város lakosságának és kistérségben élők számára fontos, és nekik biztosít modern városi környezetet. Ebbe a projektbe nem került bele, de hamarosan megépülhet a kerékpárút is a József Attila utcában. A beruházás a következő ciklus program tervei között szerepel, pályázati támogatás szükséges a hozzávetőlegesen egy kilométer hosszú szakasz megépítéséhez. A kerékpárút egyben járda is, lesz, a belvárosi körforgalmat köti majd össze a Mogyorósdombbal.

Nem régiben kezdődött a Ramassetter utca útburkolata és járdái felújítása is, amely várhatóan áprilisban készül el, a beruházást a Belügyminisztériumtól nyert 15 millió forintos támogatás és a helyi önkormányzat több, mint nyolcmillió forintos önrésze biztosította. A beruházás nem csak lakossági, hanem turisztikai szempontból is nagy jelentőséggel bír. A városi utak és járdák kiépítése, felújítása folyamatos feladatot ad. A város vezetése régóta szívügyének tekinti a 84-es főút feletti utcák felújítását, azokban a csapadékvíz elvezetésének megoldását. A 84-es főúton hamarosan kialakítandó körforgalom közbeszerzése kiírása áprilisra várható, októbertől pedig kezdődhet a kivitelezés is. Az ez évi költségvetésben szerepel már egyebek mellett a Vadrózsa utca, Karolina utca tervezése költsége is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában