vadállat

2021.04.23. 11:00

Bejárnak az állatok a kertekbe, vadbefogóval védekeznek Alsóörsön

A község külterületi részén nemrég kihelyeztek egy vadbefogót, tudtuk meg Ferenczy Gábor alpolgármestertől.

Szendi Péter

Nagyon sok panasz érkezett a lakosságtól a polgármesteri hivatalba, hogy a vadállatok bemennek a kertekbe, feltúrják a földeket, ezzel komoly károkat okoznak a tulajdonosoknak. Az önkormányzat egyeztetett Surányi Péter tájegységi fővadásszal, hogy mit lehet tenni ez ügyben. Először vadhajtást javasoltak, ez kétszer megtörtént az elmúlt hónapokban. Bár ezek sikeresek voltak, de a vadászok egy vadbefogó kihelyezését is javasolták arra a helyre, ahol gyakrabban megjelentek a vaddisznók.

Ottjártunkkor friss vaddisznólábnyomokat és -túrásokat fedeztünk fel, ami jól mutatja, hogy a vadbefogó kihelyezése a legmegfelelőbb helyre történt meg. Az önkormányzat dolgozói mintegy harmincméteres szakaszon kukoricát szórtak szét, melyet a vadállatok megettek. A következő lépés az lesz, hogy éjszaka élesben próbálják befogni a vaddisznókat a csapda segítségével.

Ferenczy Gábor a vadbefogó mellett
Fotó: Szendi Péter

Ferenczy Gábor alpolgármester a Naplónak nyilatkozva elmondta, hogy a vadbefogó mobilizálható, így azt máshová is ki tudják helyezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában