Dinamikusan fejlődik Balatonszőlős

Mintegy 15 millió forintot nyert el a Magyar falu program pályázatán a balatonszőlősi önkormányzat munkagépekre, amelyeket Kontrát Károly államtitkár, a térség országgyűlési képviselője adott át Mórocz László polgármesternek pénteken.

Kovács Erika

20210409 Balatonszőlős polgármesteri hivatal. Mórocz László polgármester és Kontrát Károly képviselő beszélget a Magyar Falu Program pályázat által elnyert eszközök előtt. Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

- Mindig is elsődlegesnek tekintettem a kistelepülések támogatását – hangsúlyozta Kontrát Károly. Az államtitkár, képviselő hozzátette, ezt a célt szolgálja a kormányzati Magyar falu program, amely sokat segít a kitelepüléseknek. A legfontosabbakra biztosít forrást, a pályázat egyszerű, a bírálat pedig gyorsan megtörténik. Sok település élt is ezzel a lehetőséggel.

A politikus szólt kisboltról is, ami sajnos több kistelepülésen nem működik. A boltok létrehozását is segíti a Magyar falu program.

Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő adta át a korszerű munkagépeket Mórocz László polgármesternek pénteken Fotó: Pesthy Márton/Napló

Kontrát Károly szerint nagyon lényeges az, hogyan történik a települések üzemeltetése, amiben nagy segítséget ad egy korszerű géppark, amellyel most Balatonszőlős is gazdagodott. A képviselő nagyon fontosnak nevezte azt, hogy személyesen is megismerje a hozzá tartozó települések életét, aláhúzta a helybeliek érdekeit érintő fejlesztéseket, amelyeket a későbbiekben is segít. – A Balaton, a Balaton-felvidék felértékelődött, emiatt is lényeges egy település üzemeltetése – közölte.

- Rengeteget segít nekünk a Magyar falu program, illetve az onnan elnyert támogatás – jegyezte meg Mórocz László polgármester. A mostani támogatással traktort, speciális fűnyírót, utcát takarító gépet, fűgyűjtőt és egyéb nagyon hasznos kisgépeket vásároltak, amelyekkel még szebbé teszik a települést, a környezetüket. A gépekre nagy szükségük volt, mert kevés a közmunkás. A polgármester hozzátette, a programmal már eddig is nyertek támogatást, és terveik szerint idén is pályáznak a kiírásokra.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A faluról elhangzott, az elmúlt tíz évben látványos változáson ment keresztül, rengeteg fejlesztés történt náluk, amelyekkel könnyebbé, komfortosabbá tették az emberek életét, környezetét. Így egyebek mellett építettek közösségi házat, ravatalozót, játszóteret, járdákat, felújították az utak nagy részét, és „küzdenek” a külterületi utakkal, felújították a sportpályát. Folyamatosan élvezik a kormányzat, illetve a Belügyminisztérium támogatását, törekvéseiket, céljaikat mindenben segíti Kontrát Károly képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában