Épül a Kézilabda Munkacsarnok Sümegen

A városban nagy hagyománya van a kézilabdasportnak. A tanuszoda, valamint a rekreációs és szabadidőpark mellett már elkezdték építeni a Kézilabda Munkacsarnokot.

Tóth B. Zsuzsa

Forrás: pixabay/illusztráció

A létesítmény elkészültével nemcsak a kézilabdának, de minden más sportágnak – köztük a szintén nagy sikereket elérő röplabdának – is tere lesz a városban. Ugyanis olyan multifunkciós csarnok létesül, mely kiválóan alkalmas lesz nemcsak sport-, de kulturális események, vagy akár koncertek rendezésére is.

Az új csarnokban kialakítandó pálya mérete megfelel a versenyeztetések előírásainak. Külön figyelmet fordítottak a tervezés során arra, hogy az NB I.-es röplabdamérkőzések lebonyolítása is megoldható legyen, a kilencméteres belmagasság ezt lehetővé teszi. A csarnokban 300 ülőhelyet alakítanak ki, továbbá például hat öltözőt, vizesblokkot, büfét, konditermet, irodákat. A sportcsarnok a megvalósulásával Sümeg közösségi eseményeihez is teret tud majd adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában