Fontos műszereket kapott a Csolnoky Ferenc Kórház a vírus elleni küzdelemhez

Vérnyomás- és véroxigénszint-mérőket adományozott Gazsi Attila vállalkozó a Csolnoky Ferenc Kórház Covid-belgyógyászatának.

Napló

Gazsi Attila adta át az adományt Horváth Ferencnének, mellettük Major Tímea, Pálfi Ildikó, Töreki-Vörös Ibolya és Ovádi Péter

Forrás: képviselői iroda/Kovács Bálint

Fotó: BALINT KOVACS

Az adományt – mindkét eszköztípusból harminc darabot – a napokban adta át a kórház udvarán a felajánló és Ovádi Péter országgyűlési képviselő (Fidesz–KDNP).

– Fontos, hogy minden olyan kórházi szobában rendelkezésre álljanak a vérnyomás és a véroxigénszint mérésére alkalmas eszközök, ahol koronavírussal fertőzött betegeket ápolnak. A megyei kórház ellátottsága megfelelő, de ezek a műszerek fogyóeszköznek számítanak, így a felajánlás nagy segítséget jelent a vírus elleni küzdelemben – mondta el Töreki-Vörös Ibolya, a kórház főigazgatója.

Gazsi Attila, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Veszprém Megyei Szervezetének elnöke, helyi vállalkozó már korábban is több veszprémi civil és karitatív akció mellé állt.

Az átadás alkalmával úgy fogalmazott, egy vállalkozó hálával tartozik a közösségének, és ha teheti, lehetőségei szerint segítenie kell a közös ügyeket, jelen esetben a járvány elleni küzdelmet.

Gazsi Attila adta át az adományt Horváth Ferencnének, mellettük Major Tímea, Pálfi Ildikó, Töreki-Vörös Ibolya és Ovádi Péter Fotó: Képviselői Iroda/Kovács Bálint

Az adományozásban Ovádi Péter is szerepet vállalt, az ő közvetítésével jutott el a kórház eszközigénye Gazsi Attilához. Az országgyűlési képviselő a szűk körben tartott eseményen elmondta, mindenki hálával tartozik az egészségügyi dolgozóknak. Hozzátette, ezt a helyi vállalkozók is így látják, amit bizonyít, hogy hasznos adományokkal könnyítik meg az orvosok és az ápolók munkáját.

Az adományokat a kórház udvarán a főigazgató mellett Horváth Ferencné ápolási igazgató és a Covid-belgyógyászat két főnővére, Major Tímea és Pálfi Ildikó vette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában