Aszfaltozzák az utcákat

2021.04.19. 11:00

Ősszel kezdődhetnek a sümegi körforgalom kivitelezési munkái

A városban folyamatos az utcák aszfaltozása, a járdák felújítása. Végh László polgármester szerint az ezirányú fejlesztés sok helyi lakost érdekel és érint, de nem az utóbbi években halmozódtak fel a restanciák.

Tóth B. Zsuzsa

Hamarosan elkészül a Ramassetter Vince utca aszfaltozása

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

– Sőt, a mostani önkormányzat már sok utcát felújított az elmúlt években, de a munka folytatódik a jövőben is. Pillanatnyilag a Zöld város II. program keretében a Kompanik utcában aszfaltoznak az ütemtervnek megfelelően. Hamarosan szép, a 21. századnak megfelelő környezetben közelíthetjük meg többek között az egészségügyi intézményeinket is. A Kompanik utca felújítása nemsokára befejeződik, a Ramassetter utca ugyancsak elkészül a közeljövőben.

A fejlesztést a Belügyminisztériumtól nyert 15 millió forintos támogatás és a helyi önkormányzat több mint nyolcmillió forintos önrésze biztosította. Az összegből az utca teljes szélességében megújult, új burkolatot kapott az úttest és a járda. Az önkormányzat az elhasználódott csapadékvíz-elvezető rendszert is kicseréli, hogy az új burkolatokat egyhamar ne kelljen megbontani. Az átadást május végére ígéri a kivitelező. Nem állunk meg, haladunk előre – mondta Végh László.

Hamarosan elkészül a Ramassetter Vince utca aszfaltozása
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Rövid időn belül megépülhet a kerékpárút is a József Attila utcában, a beruházás a következő ciklus programtervei között szerepel.

A 84-es főúton kialakítandó körforgalom kivitelezési munkálatai ez év októberében elkezdődhetnek.

A település vezetése régóta szívügyének tekinti a 84-es főút feletti utcák felújítását, Sümeg város ez évi költségvetésében szerepel már egyebek mellett a Vadrózsa utca és a Karolina utca tervezési költsége is – mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában