fejlesztés

2021.04.17. 11:00

Új járda épül a pápai Veszprémi úton

Belügyminisztériumi támogatással, közel ezer méter hosszan újul meg a nyár végéig a részben aszfaltos, részben cementlapos járda a Veszprémi és Külső Veszprémi út páratlan oldalán.

Laskovics Márió

Elkezdődött a járdafelújítás a Veszprémi úton két hete, a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium előtti járdaszakasz felbontásával. A felújítási munkálatok várhatóan a nyár végére fejeződnek be, a kivitelezés szakaszos, ezért a gyalogos forgalom korlátozása ennek megfelelően az érintett szakaszon várható, tájékoztatott az önkormányzat.

Először a Teleki és a Képző utca között bontották fel a régi aszfaltos járdát
Fotó: Laskovics Márió/Napló

A beruházáshoz a Belügyminisztérium biztosított több mint 37,7 millió forintos forrást önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása jogcímen. Mivel a támogatási intenzitás 65 százalékos, ezért az önkormányzat kicsivel több mint 20,3 millió forint önrészt fordít az 58 millió forint feletti összköltségű fejlesztésre. Az érintett szakasz 918 méter hosszú, a Veszprémi, valamint a Külső Veszprémi út páratlan oldalát érinti, a Teleki utca sarkától a Juhar utcán túl.

A járdafelújítási programban a városvezetés célja, hogy elsősorban azon járdaszakaszok újuljanak meg, amelyek intézményi környezetben vannak és nagy gyalogos forgalmat bonyolítanak le. Ez a szakasz lakótelepi környezet határán húzódik, középiskola, élelmiszerüzlet előtt halad el, de érinti a Szent József-kápolnát és a Vízmű Zrt. irodaházát is. A kivitelezéssel érintett szakaszon a járófelület részben aszfaltos, részben pedig cementlapos, van, ahol még járható minőségű, de több helyen balesetveszélyes lehet, indokolta a felújítás szükségességét az önkormányzat.

A gyalogos forgalmat az építési ütem szerinti szakaszon korlátozzák
Fotó: Laskovics Márió/Napló

Mint megtudtuk, a kivitelezést a Városgondnokság építőipari részlege végzi, ügyelve a forgalom lehető legkevésbé történő megzavarására. Először a Teleki és a Képző utca között bontották fel a régi aszfaltos járdát. A murvás aljzatot a városban már jól ismert szürke antracit térkővel építik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában