Szépen felújított szolgálati lakást adtak át Csajágon

Több mint 28 millió forintból teljesen felújítottak egy romos szolgálati lakást Csajágon, amelyhez százszázalékos támogatást nyert el a Magyar Falu Programtól (MFP) az önkormányzat.

Kovács Erika

20210527 Csajág. szolgálati lakás átadása, Kontrát Károly és Verebélyi Zoltán polgármester Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A ház kulcsát Kontrát Károly országgyűlési képviselő adta át tegnap Szabóné Fazekas Gabriella óvodapedagógusnak, aki családjával együtt költözik be az épületbe. Üdvözölte Kontrát Károly, hogy folyamatosan fejlődik Csajág, a fotón látható Verebélyi Zoltán polgármesterrel együtt már nagyon sok programon vett részt, több pályázatuk sikeres volt. Különösen fontosnak nevezte az MFP-től elnyert támogatásokat, mert ez olyan forrás, ami ekkora összegben még nem állt rendelkezésre.

Eszerint 2019-ben 150 milliárd forintot, tavaly 200 milliárdot, idén pedig 250 milliárd forintot lehetett, illetve lehet megpályázni országosan. Kontrát Károly örömmel szólt arról, hogy a választókerületéhez tartozó 45 település közül 41 tudott részt venni a pályázatokon, és a támogatásokkal a falvak életében a legfontosabb területeket lehet fejleszteni, kiépíteni. A képviselő örült annak, hogy egy családos óvónő a férjével és két kisgyermekével költözik be a felújított házba. – A magyar jövő alapja a gyermek, a kormányzat a családoknak kiemelt támogatást nyújt.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Verebélyi Zoltán polgármester köszönettel beszélt a támogatásokról, amelyekkel gyarapíthatják a falut, ahogy ezúttal is történt. Kifejtette, a támogatással kívül és belül teljesen megújult a háromszobás épület. Az önkormányzat ezúttal óvodapedagógusi szolgálati lakásra pályázhatott, így jutott lakáshoz az említett család. – Csodálatos dolog, hogy egy új épülettel gyarapodott a település. A ház olyan rossz állapotban volt, hogy le kellett volna bontani – fogalmazott a 870 lakosú település elöljárója. Csajágon nemsokára átadják az új sportpályát az óvodánál, ahová 57 kisgyermek jár, és nyáron tornaszobát építenek ott. Büszkén említette, bölcsődéjük is van, ahová hét kisgyermek jár. Ezeket a beruházásokat is az MFP támogatásával valósítják meg. A település mind népszerűbb a fiatalok előtt is, jelenleg nincs eladó ház náluk. A falu vonzerejét növeli, hogy közel van a Balaton, több épületet nyaralónak vesznek meg.

– Legyen a boldog családi életük helyszíne ez a ház! – ezzel adta át Kontrát Károly a ház kulcsát Szabóné Fazekas Gabriella óvodapedagógusnak. A fiatalasszony, karján kislányával, úgy fogalmazott, férjével és két kislányával együtt örömmel veszi birtokba a gyönyörű lakást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában