Gyümölcsfákat ültettek Tésen

A Föld napja alkalmából gyümölcsfákat ültetett a tési tájház hátsó kertjében a napokban Lippert Ferenc kezdeményezésére Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Fodor-Bödös István, a bakonyi település polgármestere.

Szabó Péter Dániel

Fodor-Bödös István, Ovádi Péter és Lippert Ferenc együtt ültette el a facsemetéket Tésen Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

– Az immár hagyományos tési szemétszedési akció idén a vírushelyzet miatt elmaradt, ám ettől függetlenül szerettünk volna tenni valamit a környezetünkért. Ezért a Föld napja alkalmából, az Unokáink fája elnevezésű program keretében hét csemetét ültettünk el a tájházunk hátsó udvarán – mondta el kérdésünkre Lippert Ferenc, a Múlttal a Jövőért Egyesület elnöke.

A civil szervezet vezetőjének segítsége is akadt a munkában, hiszen Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Fodor-Bödös István, Tés polgármestere is csatlakozott hozzá, együtt ültettek el egy-egy alma-, körte-, szilva-, cseresznye-, meggy-, kajszi- és őszibarackfát.

Fodor-Bödös István, Ovádi Péter és Lippert Ferenc együtt ültette el a facsemetéket Tésen
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

– A csemeték közül kettőt országgyűlési képviselőnk ajánlott fel, a többit a Zöld Szépség kertészeti áruda, a Múlttal a Jövőért Egyesület és a tési önkormányzat biztosította – jegyezte meg Lippert Ferenc. A Múlttal a Jövőért Egyesület elnöke bízik benne, hogy a jövőben több hasonló faültetési akciót tudnak szervezni Tésen és környékén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában