javaslatok

2021.05.06. 07:00

Járdaépítést, a parkolóhelyek bővítését szorgalmazza az LMP Veszprémben

Porga Gyula polgármester a 2021. évi költségvetés elfogadása után azt a tájékoztatást adta, hogy a képviselők azért nem kapták kézhez a választókerületekre lebontott fejlesztési terveket, mert külső okok miatt vissza kellett vetni a fejlesztések java részét.

Juhász-Léhi István

Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő szerint fontos a térfigyelő kamerák kihelyezése

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Erről is beszélt keddi sajtótájékoztatóján Gerstmár Ferenc, a veszprémi 2. választókerület önkormányzati képviselője, akinek elmondása szerint még mindig nem tudni, hogy Veszprém milyen összegű kompenzációra számíthat a kormánytól a bevételkiesések és elvonások ellentételezéseként. Az LMP-s képviselő szerint így egyelőre nincs pénz a büdzsében megfogalmazott alábbi, közlekedést, parkolást érintő javaslatokra sem. A javaslataik a következők voltak: járdaépítés az Aradi vértanúk útja északi oldalán, a kitaposott ösvény nyomvonalán. Járdaépítés az Aulich Lajos utca nyugati oldalán, az Aradi vértanúk útja, Aulich Lajos utca kereszteződésében lévő körforgalomtól. A Deák Ferenc Általános Iskola és az evangélikus óvoda közintézményekhez parkolókialakítási tervek elkészítése. A Vécsey Károly utca, Pöltenberg Ernő utca, Török Ignác utca, Jutasi út által határolt területen a parkolási helyzet és a közlekedésbiztonság javítására vonatkozó tervek elkészíttetése.

Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő szerint fontos a térfigyelő kamerák kihelyezése Fotó: Pesthy Márton/Napló

Szeretné, ha a vizsgálat kiterjedne a parkolók bővítése, járdák, gyalogátkelőhelyek, útburkolati jelek, táblák, kamerák indokoltságára. Amint lehetőség nyílik rá, újra kezdeményezi a fenti célokhoz forrás hozzárendelését. Arról is beszélt, hogy fontos lépés lehet az illegális hulladéklerakás elleni küzdelemben a VKSZ Zrt. által menedzselt kamerák kihelyezése, ami – a múlt heti bejelentés szerint – a Bakonyalja városrészt három helyszínen érinti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában