„Fogjunk össze!”

2021.05.17. 14:00

Jégkrémet adományoztak a szívkórház dolgozóinak

Közel kétezer jégkrémet adományozott a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém Egyesület a balatonfüredi Állami Szívkórház dolgozói, orvosai, nővérei, betegei, illetve az oltópontokon dolgozók és segítőik, mentősök, ápolók, és a Covid-ellátás zavartalan lebonyolítása érdekében odavezényelt katonák és rendőrök részére.

Napló-információ

Hartmann Péter a RC Balatonfüred-Veszprém Egyesület vezetője, Pató Sándor a RC Balatonfüred-Veszprém elnöke, Kónya Anikó az Állami Szívkórház ápolási igazgatója és Kulcsár István, az Állami Szívkórház adjunktusa az átadáson

Forrás: Rotary Club

A több mint egy évvel ezelőtt indított Veszprém Megyei Civil Összefogás Segélyalap sikeres akcióit követően a Balaton-parti klub tagjai ezúttal a Rotary Magyarország által kezdeményezett országos „Fogjunk össze” kampányához csatlakoztak. A Rotary Club Balatonfüred-Veszprém tagjai most a pandémia okozta járványhelyzet frontvonalában dolgozók javára Balatonfüreden szerveztek egy nagyszabású adományozási akciót. A klub tagjai a korábbiakban is támogatásukról biztosították az egészségügyben dolgozókat és segítőiket.

- Küldetésünk a barátságra alapozott önzetlen szolgálat a társadalmi érzékenység elősegítése és a közösségek támogatása céljából – mondta Hartmann Péter, a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém Egyesület vezetője. – Büszkék vagyunk arra, hogy klubunk egy óriási világszervezet részeként tevékenykedik, elsősorban a Bakony-Balaton régióban. A Rotary International több mint 200 országban, 1 millió 220 ezer taggal, 538 körzetben 34 500 klubot egyesít.

Hartmann Péter, a RC Balatonfüred-Veszprém Egyesület vezetője, Pató Sándor, a RC Balatonfüred-Veszprém elnöke, Kónya Anikó, az Állami Szívkórház ápolási igazgatója és Kulcsár István, az Állami Szívkórház adjunktusa az átadáson Fotó: Rotary Club

Pató Sándor, a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém 2020/2021-es évre választott elnöke hozzátette: a korábbi időszakban különböző arcpajzs-, kézfertőtlenítő- és maszkszállítmányokkal, nagyobb mennyiségű ásványvízzel, forró csokoládéval, instanttea- és levespor- adományokkal járultak hozzá az embert próbáló egészségügyi kihívások frontvonalában folyamatosan dolgozó orvosok, ápolók, nővérek, mentősök, katonák és a betegek közérzetének javításához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában