Könnyű és friss nyáridéző az idei BalatonBor

Idén nyáron még több étterem kínálatában lesz ott a Balaton Bor, sőt újdonságként ételeket is ajánlanak hozzá, hangzott el a Balatoni Kör szerdai sajtótájékoztatóján, ahol az idei nedű mellett a friss Kóstold körbe kiadványt is bemutatták.

Koszorus Rita/sonline.hu

Forrás: pixabay.com

Hatodik alkalommal készült el a kiadvány, amely idén először nem csak a Balatoni Kör tagjait tartalmazza, hanem más tóparti vállalkozásokat is. – Egyesületünk fő mozgatórugója az értékvédelem, összefogásban és közös gondolkodásban rejlik, így konkurenciaharc helyett jó szívvel ajánljuk egymást – mondta a sajtótájékoztatón Szilágyi Lajos, a Balatoni Kör elnöke. Hozzátette: az általa szerkesztett kiadvány segít eligazodni a vendégnek, hogy kutya- vagy családbarát helyet találjon, de tóparti éttermet és romantikus szállást is tartalmaz.

Az idei BalatonBort Dobosi Győző ajánlotta a sajtó képviselőinek figyelmébe. – Ez a Balaton első régiós terméke, ami mögött a borászok összetartása és barátsága áll – mondta a BalatonBor projektet vezető borász. – A rövid ellátási láncról sokat beszélnek, a BalatonBor egy igazi fair trade termék. Ebben az évben eddig 15 balatoni borászat kezdte meg a friss és üde olaszrizling palackozását, amely arculatában is megújult.

A sajtótájékoztatón elhangzott: 64 ezer palack készül a BalatonBorból, amelyre már külföldről is nagy az érdeklődés. Itthon a tapasztalatok szerint alig 10 hónap alatt elfogynak a gondosan készített palackok.

A sajtótájékoztatón Szilágyi Lajos, a Balatoni Kör újonnan megválasztott elnöke azt is elmondta: tagjaiknak nem lesz gondjuk a munkaerővel az idei nyáron, s irracionális áremelést sem terveznek. – A Balatoni Kör tagjai nem egy nyár alatt szeretnének meggazdagodni, hanem tíz vagy húsz év múlva is a vendégek szemébe szeretnének nézni – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában