Nyilvános illemhely nyílt Várpalota központjában

Több hónapon át tartó felújítást követően május 21-én megnyílt a város központjában a nyilvános illemhely.

Szabó Péter Dániel

Asztalos Attila, a közszolgáltató cég munkatársa mutatja a felújított illemhelyet Sándor Tamás várpalotai aljegyzőnek a képviselő-testületi bejáráson

Fotó: Szabó Péter Dániel

Még februárban adtunk hírt a Napló hasábjain arról, hogy hosszú évek után újra megnyithat a város központjában a nyilvános illemhely. A Várpalotai Közszolgáltató Kft. 2020 decemberében vette vagyonkezelésbe az önkormányzattól a talajszint alatt található, igen leromlott állapotban lévő épületet, amit egyébként 2015-ig a régi közüzemi cég működtetett, ám viszonylag kevesen vették igénybe a szolgáltatást, s az ingatlan is nagyon amortizálódott, ezért bezárt.

– Amikor a nyitásról döntöttünk, az is biztos volt, hogy teljes körű felújításra van szükség. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy minden szaniterelemet, minden csaptelepet és egyéb gépészeti alkatrészt, az összes közművet és a burkolatokat is kicseréltük, tehát egy teljesen felújított illemhely áll a városlakók és a Várpalotára érkezők rendelkezésére – mondta el Horváth Tamás, a Várpalotai Közszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója.

Asztalos Attila, a közszolgáltató cég munkatársa mutatja a felújított illemhelyet Sándor Tamás várpalotai aljegyzőnek a képviselő-testületi bejáráson Fotó: Szabó Péter Dániel

A munkálatokkal végeztek, így az előzetes terveknek megfelelően május 21-től igénybe vehető a díjköteles szolgáltatás a városközpontban. Az illemhely naponta reggel hét és este hét óra között tart nyitva, a kisgyermekes szülőknek pelenkázó is rendelkezésre áll, tudtuk meg az üzemeltetőtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában