Elkészült az út Devecser és Tapolca között

Kedden reggel hivatalosan is átadták a Devecser és Tapolca közötti összekötő út felújítását.

Tóth B. Zsuzsa

Fekete János és Fenyvesi Zoltán adta át az út felújítását

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő szerint ez a leghosszabb útszakasz, amely megújult a választókerületben, de készül közben a Zánka-Gyulakeszi közti út felújítása is. Gyulakeszi és Káptalantóti között már elkészült. A Nyirád és Nagytárkánypuszta közötti útszakasz munkaterület átadása megtörtént, a hét és fél kilométeres út szeptember végéig megújulhat, a munka napokon belül kezdődik.

A képviselő hozzátette, hogy a pályázati lehetőségekből bőven jut a belterületi és a külterületiek fejlesztésére. Most készül a Csabrendeken át a 84-es útig vezető szakasz, valamint az út építése Nyirádtól Szőcig, jövőre pedig már Halimbáig elkészül az út egészen Tapolcától. – A három és öt számjegyű utak fejlesztése Magyar Falu program keretében zajlik. Amikor 2019-ben a kormány elindította a programot, akkor kiderült, hogy a három és öt számjegyű utak közül hozzávetőlegesen 12 ezer kilométernyi utat kellene felújítani. Év végére elkészül ennek a negyede, azaz körülbelül háromezer kilométernyi, a következő év végére pedig a harmada – mondta Fenyvesi Zoltán.

Fekete János és Fenyvesi Zoltán adta át az út felújítását
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Fekete János a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója elmondta, hogy az útszakasz elkészültével sokkal jobb lett a megye két városa, Ajka és Tapolca között a közlekedés, ez nagy mértékben érinti a távon rendszeresen járó mentők forgalmát.

Az igazgató beszélt arról is, hogy az Ajka-bakonygyepesi leendő lámpás kereszteződés kivitelezése elkezdődött, átvágták az utat, ott mintegy ezer tonna aszfaltot terítenek majd el, a kivitelezés várhatóan augusztus elejére készül el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában