Bogrács, barátság és vidámság

2021.06.28. 07:00

Jótékonysági főzőversenyt rendeztek az Ipari Technikum udvarán

Családi napot és Bogrács és fakanál jótékonysági főzőversenyt rendezett a hétvégén a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület és a Kolostorok és Kertek Kft. az Ipari Technikum udvarán.

Juhász-Léhi István

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A jó hangulatú esemény egyik fővédnöke Takács Szabolcs kormánymegbízott volt, aki megnyitójában elmondta, a felelősségvállalás az egyik legnehezebb dolog, de egyben a legcsodálatosabb is. Szerinte, ha felelősséget vállalunk valamiért vagy valakiért, akkor megmutatkozik az, hogy milyenek is vagyunk valójában. Emlékeztetett arra, hogy az az együttműködési megállapodás, amelyet tavaly februárban írtak alá az egyesülettel, tükrözi a Kormányhivatal felelősségvállalását, másrészt tényleges segítségnyújtás is, hiszen anyagilag is támogatják egy-egy rendezvényen a VVHHFE-t. Elárulta: szeptemberben informatikai eszközöket adnak át az egyesületnek.

Az esemény kiemelt fővédnöke, Márfi Gyula emeritus érsek a család fontosságát emelte ki. Úgy vélte, hogy Európa nyugati felét „téveszmék uralják”. Meggyőződése szerint olyan nincs, hogy „próbaházasság”: „ez olyan, mint a négyszögletű kör, ami nem létezik”. Azt kérte a jelenlévőktől, hogy „ne veszítsék el a józan eszüket, akkor sem, ha ezek a téveszmék Európában általánossá válnak”.

Molnár Roland, a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület elnöke elérzékenyülve, a meghatottság hangján szólt. Felidézte, hogy a pandémia nem tette lehetővé, hogy a megszokott helyen és időben legyen megtartva az immár hagyományos esemény. Azonban munkájuk beérett, és 26 csapattal a főzőverseny idén is megvalósult. Beszélt a közelmúlt jótékonysági munkájáról és köszönetet mondott azoknak a cégeknek, intézményeknek, civil szervezeteknek, akikkel szoros és baráti az egyesület kapcsolata.

Az eseményen mások mellett részt vett Ovádi Péter országgyűlési képviselő, ugyanakkor az egyesület díjakat és elismeréseket is átadott azoknak, akik régóta támogatják a VVHHFE tevékenységét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában