Próbára tehették ügyességüket, gyorsaságukat a zirci gyerekek

Tizedik alkalommal rendezte meg a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde a Hangyaboly Sportnapot. Mintegy kétszáz gyermek élvezte egyszerre a szabadságot és a mozgás örömét az Alkotmány utcai sporttelepen.

Kelemen Gábor

Különböző játékos feladatokat kellett teljesíteniük a gyerekeknek a sportnapon Fotó: Kelemen Gábor

A járványhelyzet miatt ezúttal csak a bázisintézmény képviseltette magát, de remélik, hogy jövőre újra a megszokott formában, a térség óvodáinak részvételével szervezhetik meg az eseményt.

Kovács Mónika intézményvezető köszöntője után – Jancsiként és Juliskaként bemutatkozva – Csutak Lórándné László Tímea és Vajcs Vivien óvónők, az idei sportnap szervezői ismertették a fontosabb tudnivalókat. A két főhős mellett a boszorkány is jelen volt jellegzetes kalapjában. Közös tornával kezdődött a program, majd a csapatok a tíz állomáshoz vonultak, melyeket az ismert mese cselekményéből alakítottak ki a szervezők. A gyerekek forgószínpadszerűen teljesítették a feladatokat, próbára téve ügyességüket, gyorsaságukat, végül jöhetett a jól megérdemelt frissítő és egy piknikezés az óvodai ligetben.

Különböző játékos feladatokat kellett teljesíteniük a gyerekeknek a sportnapon
Fotó: Kelemen Gábor

Minden résztvevő átvehetett a teljesítményéért egy kreatívan elkészített sárga színű érmet, valamint egy helyi élelmiszerüzlet jóvoltából müzliszeletet is kapott valamennyi óvodás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában