nyár végétől használhatjuk

2021.06.22. 11:30

Újabb kerékpárút köti össze Veszprémet a Balatonnal

Ütemterv szerint halad a Veszprém és Felsőörs közötti kerékpárút építése.

Marton Attila

Egy hosszabb szakaszon elkészült a betonalap ésaszegélyezési munkák is nagyon jól haladnak

Fotó: Penovác Károly/Napló

A megyeszékhelyről ez lesz a második bicikliút, amely közvetlenül összeköti a várost a Balatonnal.

A Szabadságpusztáig kiépített kerékpárút folytatásaként a Veszprémből Felsőörsre vezető, mintegy másfél kilométer hosszú hiányzó szakasz munkaterületét április elején adta át az önkormányzat a kivitelezőnek. A beruházás készültsége megközelíti az 50 százalékot, a munkálatok az előre eltervezettnek megfelelően haladnak, közölte kérdésünkre a Városfejlesztési Iroda.

A Városfejlesztési Iroda a Napló megkeresésére kifejtette: a kivitelezés részeként védelembe helyezték a távközlési kábeleket, ahol szükséges volt, ott fákat vágtak ki – az eltávolított növényeket a bicikliút mentén pótolják majd –, és ezt követően végezték el a humuszolást.

Egy hosszabb szakaszon elkészült a betonalap, és a szegélyezési munkák is nagyon jól haladnak Fotó: Penovác Károly/Napló

Hozzátették, egy hosszabb szakaszon elkészült a betonalap, miközben a szegélyezési munkák is nagyon jó ütemben haladnak. A kerékpárutat a biciklisek várhatóan nyár végétől használhatják.

Az összesen bruttó 240 millió forintból készülő fejlesztést teljes egészében az európai uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) elnyert forrásból finanszírozza a veszprémi önkormányzat – tájékoztatta lapunkat a Városfejlesztési Iroda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában