Megújult a vizesblokk a zirci Reguly iskolában

A Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat sikerrel pályázott a Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola A épületszárnya vizesblokkjának felújítására.

Müller Anikó Hanga

A felújítás költségeit a német nemzetiségi önkormányzat pályázata fedezte, jobbról Hédl József, mellette Burján István

Fotó: Müller Anikó Hanga

A retró hangulatú, elavult állapotú, omló vakolatú helyiségek rendbetételét a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 1 470 000 forinttal támogatta, tájékoztatta lapunkat Hédl József önkormányzati elnök. A beruházás összköltsége megközelítette a kétmilliót. A földszinten és az emeleten 2-2 tanulói és 1-1 tanári mosdót korszerűsítettek, új csempe, járólap, piszoárok, vécéülőkék, mosdókagylók és kiegészítők kerültek a helyiségekbe. A megújult vizesblokkot a közelmúltban vették birtokukba a diákok, számolt be Burján István igazgató a hivatalos átadáson.

Ilyen volt…
...ilyen lett Fotó: Müller Anikó Hanga

– A munkálatokat helyi és környékbeli vállalkozók végezték, akiknek gyermekei az iskolába járnak, vagy már végeztek, de átérezték a helyzetet, látva az áldatlan körülményeket, önzetlenül támogatták az intézményt, munkadíjat nem kérve. Nagyon nagy segítség ez számunkra, mert így csak az anyagköltséggel kellett számolnunk. A burkolási munkákban részt vett a karbantartónk is, akinek kőműves a szakmája, a függönyöket az ablakokra a takarítónők varrták. Nagy köszönettel tartozunk a német nemzetiségi önkormányzatnak segítő hozzáállásukért, megírták, benyújtották a pályázatot, kiegészítették a bekerülési összeget, mondván, „segíteni akarunk, csináljuk” – mondta az igazgató.

A felújítás költségeit a német nemzetiségi önkormányzat pályázata fedezte, jobbról Hédl József, mellette Burján István Fotó: Müller Anikó Hanga

Mivel a pályázati támogatás nem fedezte a felújítás költségeit, a német önkormányzat kipótolta azt 496 000 forinttal, így az iskola az erre szánt pénzt más célra tudta felhasználni, az alsó tagozatos sajátos nevelési igényű diákok termének elavult padlózatát újították meg belőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában