Nyílt napot tartanak a limnológiai intézetnél

A Balatoni Limnológiai Kutatóintézet nyílt napot tart július 16-án, pénteken 9 órától.

B. Virág Rita

Fotó: Nagy Lajos/Napló-archív

A különböző programok egy részét az intézet parkjában, az árnyas fák alatt rendezik meg. Szó lesz többek között a Balaton-part övében előforduló halakról, az őshonos és invazív fajokról. Az érdeklődők megismerhetik a cifrarákot, továbbá betekinthetnek a balatoni éléskamrába, vagyis megtudhatják, mire jó a vándorkagyló.

A limnológiai kutatóintézet vendégei kipróbálhatják, milyen a laboratóriumi munka, mikroszkóp alatt alaposan szemügyre vehetik a fitoplanktonokat és az algatenyészeteket. 10.30-tól műszerbemutatót és gyakorlati mintavételt tartanak.

Tudományos túrán is részt lehet venni (11, 13 és 15 órától), amelynek a mikroszennyezők és azok hatásai a vízi élőlényekre lesz a témája. A szakemberek egyebek mellett mezokozmosz-kísérleteket is bemutatnak.

A programban két érdekesnek ígérkező előadás is szerepel: 10 órakor a Balaton madarairól, míg 14 órakor a Balaton-kutatás horgászati vonatkozású eredményeiről számolnak be a szakemberek. Mindemellett még kvízjátékot és rajzversenyt is szerveznek a jelen lévő gyerekek számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában