Semmelweis-nap Tapolcán – Legyőzték a láthatatlan kórokozót

A Semmelweis-napi ünnepségen elismeréseket vehettek át a tapolcai egészségügyi dolgozók a Tamási Áron Művelődési Központban.

Tóth B. Zsuzsa

kép: A kitüntetettek csoportja a Semmelweis napi ünnepséget követően

Forrás: Archív

Lang Zsuzsanna, a Deák Jenő Kórház főigazgatója ünnepi beszédében arról beszélt, hogy soha nem volt még ilyen kihívások előtt az egészségügy, mint a koronavírus-járvány idején, és a dolgozók megmutatták erejüket, összetartozásukat.

– Semmelweis Ignác születésnapját ünnepeljük most, akinek tapasztalatai ma is érvényesek. Korát megelőzve ismerte fel a kézmosás jelentőségét, a mai napig a helyes kézmosás az egyik leghatékonyabb fegyver a fertőzések megelőzésében. Mindenki számára nehéz időszakon vagyunk túl, sokszor érezhették a bizonytalanságot a dolgozók, de a vezetők is. De mindenki szó nélkül tette a dolgát, összefogva, segítve egymást, csapatmunkában dolgoztunk, melynek eredményeként sikerült legyőznünk a fertőzést. Sokat tanultunk egymástól ebben az időszakban, sokan helytálltak számukra idegen osztályokon is, hiszen éppen ott volt szükség rájuk – méltatta munkatársai erőfeszítéseit a főigazgató, és megköszönte valamennyi dolgozó, köztük az oltóponton tevékenykedők munkáját.

Rig Lajos országgyűlési képviselő méltányolta az egészségügyi dolgozók munkáját az ünnepen. – Ők azok, akiknek köszönhetően ma maszk nélkül ünnepelhetünk, akik az országot, a nemzetet megmentették egy láthatatlan kórokozóval szemben.

Dobó Zoltán polgármester meglepetéssel érkezett, amint azt elmondta, a város ajándéka az ingyenes strandbelépőjegy egész nyárra valamennyi egészségügyi dolgozónak.

A kitüntetettek csoportja a Semmelweis-napi ünnepséget követően

A Deák Jenő Kórház kitüntetését vehette át Szipőcs István osztályvezető főorvos, főigazgatói dicséretben részesült Zengői-Török Csilla ápolási igazgató, Szarka Zsoltné higiénés felügyelő és Seibert Zsolt informatikus. Elismerést vehetett át Barabás Margit könyvelő, Kázsmér Istvánné főnővér, Fazekas Lászlóné szülésznő, Stróh Antalné szakápoló, Merse Lajosné pszichiátriai szakápoló, vezetőasszisztens, Nagy Józsefné ápoló, Farkas Szilvia takarítónő.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara kitüntetését kapta Sifkovitsné Papp Sarolta, Lendvai Bettina ápoló, Keller Nándorné asszisztens, Pilter Anita fogászati asszisztens. Jubileumi jutalmat kapott 30 éves munka után Szőke Tiborné és Vajda Lívia, 40 év munka után Fazekas Lászlóné, Stróh Antalné, Németh Gábor, Kálmán Attiláné.

A tapolcai mentőállomástól elismerésben részesült Szalai László mentőtechnikus, mentőállomás-vezető, a tapolcai mentőszolgálatnál végzett 35 évnyi áldozatos munkája elismeréséül. Elismerést vehet át Szigetváriné Farkas Anita mentőtiszt a tapolcai mentőszolgálatnál végzett 30 évnyi áldozatos munkája elismeréséül. Elismerést kapott Szi-Andor Zoltán mentőápoló a tapolcai mentőszolgálatnál végzett 15 évnyi áldozatos munkája elismeréséül, és Csiszár István mentőgépkocsi-vezető a tapolcai mentőszolgálatnál végzett 15 évnyi áldozatos munkája elismeréséül. Harangi Sándor mentőápolónak a tapolcai mentőszolgálatnál végzett 10 évnyi áldozatos munkájáért járt az elismerés.

Emléklapot kapott a tapolcai Deák Jenő Kórházban szolgálatot teljesítő katonák közül Rózsa Ninetta, Nemesné Kiss Alexandra, Balaskó Ildikó, Szabó Zoltán, Németh József, Sz.Tóth Krisztián, Fülöp Péter, Stark András és Ihász Kristóf.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában