Bemutatkozott a híveknek Várpalota új plébánosa

Beiktató szentmisén mutatkozott be a híveknek a közelmúltban Fódi Ákos, Várpalota új plébánosa, aki a helyi katolikus iskola lelki igazgatója és a kórház lelkésze is lesz egyben.

Szabó Péter Dániel

Ahogyan arról már a Napló hasábjain is beszámoltunk, tizenkét év várpalotai szolgálatot követően augusztus elsejétől korkedvezményes nyugdíjba vonult főtisztelendő Fodor Balázs plébános, akit Udvardy György veszprémi érsek döntése alapján az elmúlt tizenhét esztendőben Balatonedericsen és Nemesvitán szolgáló Fódi Ákos atya váltott a plébánián.

Beiktató szentmiséjén az új plébános elmondta, a papi szeminárium elvégzése után két évig ösztöndíjjal tanult Rómában, majd Keszthelyen volt káplán. Azt követően került Balatonedericsre, ahonnan most Várpalotára vezetett az útja.

A várpalotai Nagyboldogasszony római katolikus templom új plébánosaként a helyi Nepomuki Szent János iskola lelki igazgatói feladatait is ellátja Fódi Ákos. Az atya szerint a legfontosabb az élő lelki közösség, ennek megtartását, a katolikus oktatás megerősítését tűzte ki most is céljául. Elmondta, fejlődő városnak látja Várpalotát, s meglátása szerint ebben fontos szerepet játszhat majd a jövőben a plébánia is.

Fódi Ákos augusztus 1-jétől szolgál plébánosként Várpalotán Fotó: Szabó Péter Dániel

A beiktató szentmisén Fódi Ákos János evangéliumát idézve Jézus örök igéinek igazságáról szólt. Hangsúlyozta: az első és legfontosabb a lelki kereszténység, amely az igaz tanításon, a szent apostoli hagyományon alapszik. A várpalotai római katolikus egyházközség mellett köszöntötte az új plébánost a templomban Campanari-Talabér Márta polgármester, Darkóné Antalóczy Zsuzsanna, a Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskola igazgatója, valamint a Szent Donát Kórház vezetősége nevében Bajkóné Tóth Erzsébet ápolási igazgató is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában