Nagyvázsony Jó Hírneve

2021.08.23. 06:50

Díjazták a közösségért végzett önzetlenséget Nagyvázsonyban

Az államalapítás ünnepén adták át a Nagyvázsony Jó Hírneve díjakat a településen, a Szent István-templomban.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő veszi át a Nagyvázsony jó hírneve díjat, Fábryné Takács Tímeától, a Pontes Alapítvány elnökétől

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Navracsics Tibor kormánybiztos a díjazottakat méltató be- szédében hangsúlyozta, hogy a kitüntettetek átlagon felüli munkát végeztek a közösségért, sokszor a saját idejükből áldozva segítették a település boldogulását. Úgy fogalmazott, hogy ez az elismerés nemcsak a múlt vívmányainak szól, hanem egyfajta szelíd kérés, szigorú kötelezvény a jövő emberére vonatkozóan is.

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő veszi át a Nagyvázsony jó hírneve díjat, Fábryné Takács Tímeától, a Pontes Alapítvány elnökétől
Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

 

Fábry Szabolcs, a település polgármestere ünnepi beszédében párhuzamot vont Puskás Öcsi egykori futball-legenda nyilatkozata és az államalapítás ünnepe között. A polgármester az aranycsapat egykori csatárának szavait idézve elmondta, hogy nem oda passzoljuk a labdát, ahol a játékostársunk van, hanem ahová érkezni fog. Szent István örökségére emlékezve a kereszténység fennmaradásához látnunk kell magunk előtt a közösség megmentéséhez szükséges lépéseket, mert egy olyan világban élünk, ahol megkérdőjelezik, sőt gyűlölet tárgyává teszik Szent István örökségét, a keresztény hitet, a keresztény értékeket. Hangsúlyozta, hogy a keresztény kultúrát, a Szent István-i örökséget meg kell őrizni és meg kell erősíteni.

A Nagyvázsony Jó Hírneve díjat Fábryné Takács Tímea, a Pontes Alapítvány elnöke adta át Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő, Virág Zsolt miniszteri biztos és Wágenhoffer Károly agrármérnök részére. A Nagyvázsony Sportjáért díjat Mátyás Károly részére Wágenhoffer Rita, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke adta át, míg Ferenczi János Fábry Szabolcs polgármestertől vehette át az önkéntes tevékenységért járó elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában