Újabb családbarát beruházásokat valósítottak meg Vaszaron

Óvodafelújítást, illetve óvodai játszótérfejlesztést valósítottak meg Vaszaron, több mint 26 millió forint értékben.

Polgár Bettina

A lufihajtogató bohóc műsora is nagy sikert aratott

Forrás: Önkormányzat

Az elkészült beruházások átadóünnepségén Mezei Zsolt polgármester köszöntötte a jelenlévőket. Kifejtette, az 1977-ben megnyílt vaszari óvoda az évtizedek során számos felújításon esett át: korszerűsítették a vizesblokkokat, lecserélték a csoportszobák bútorzatát, megtörtént az ajtók és az ablakok cseréje, elkészült a külső hőszigetelés; azonban még így is maradtak olyan feladatok, melyek megoldása mostanáig váratott magára.

– Ilyen probléma volt az óvoda és a vele egy épületben működő konyha szennyvízkezelésének ügye. Emellett az épület elektromos hálózata elavulttá vált, a cseréjével nem lehetett tovább várni. Az elektromos hálózat felújítása nyilvánvalóan magával hozta az újrafestés szükségességét is. Ezenfelül úgy gondoltuk, hogy ma már alig képzelhető el korszerű közintézmény klímaberendezés nélkül, ezért ennek a beszerzését és a beépítését is a megvalósítandó célok közé vettük – magyarázta a polgármester.

Mezei Zsolttól megtudtuk, a Belügyminisztérium pályázata révén megvalósulhattak a kitűzött célok: az óvoda elektromos hálózatának cseréje, a belső festés és burkolás, a klímaberendezések beszerzése, illetve a régi szennyvízderítő kiváltása biológiai szennyvíztisztító rendszerrel. A beruházás összértéke 22 millió forint volt, ehhez 18 millió forint támogatást nyert el az önkormányzat, a többit önerőként kellett biztosítani.

A lufihajtogató bohóc műsora is nagy sikert aratott
Fotó: Önkormányzat

Mindezzel párhuzamosan a Magyar falu program keretében több mint négymillió forint értékben óvodai játszótérfejlesztést is végrehajtottak, melynek keretében új játékelemeket szereztek be. A polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy az említett beruházások megvalósulhassanak.

Az alkalmon Kovács Zoltán országgyűlési képviselő szólt a Magyar falu program nyújtotta lehetőségekről, melyek révén számos játszótér újult meg, vagy jött létre. Rámutatott, Vaszaron néhány hete avatták fel az új bölcsődét, most pedig a felújított óvodát és játszóteret adhatták át, így a község méltán pályázhat a „család- és gyerekbarát település” kitüntető címre.

A nemzeti színű szalag átvágását és az emléktábla leleplezését követően a gyermekek kipróbálhatták a játszótéri játékokat, emellett légvár, lufihajtogató bohóc, arcfestés és csillámtetoválás szolgálta a legkisebbek kikapcsolódását, akiket egy-egy gombóc fagyira is meghívott az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában