Elektromos töltőállomást adtak át Alsóörs központjában

A falu központjában úgynevezett powershare-pontot helyeztek el, mellyel elektromos motorokat, kerékpárokat és rollereket lehet feltölteni egy applikáció segítségével.

Szendi Péter

Kohlrusz Gábor, Radnóti Mária, Csapó Balázs és Hebling Zsolt a töltőállomás előtt Fotó: Szendi Péter

A töltőállomás mikromobilitási járművek és egyéb kisfogyasztók számára biztosít áramforrást villásdugós aljzatból. Magyarországon eddig csak Budapesten volt ilyen töltőállomás, vidéken először Alsóörsön telepítették.

Radnóti Mária, a faluközpontban lévő kávézó ügyvezetője az átadóünnepségen elmondta, tavasszal keresték meg az önkormányzatot az elhatározással, hogy létrehozzák a töltőállomást, majd a gondolatot tettek követték. Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere kifejtette, a község sokat tesz a környezetvédelemért, az egészséges lakókörnyezetért. Hozzátette, egyre több napelem található Alsóörsön, és támogatták az elektromos töltőállomás megvalósítását is, valamint elektromos buszt és elektromos szállító járművet állítottak szolgálatba a településen.

Kohlrusz Gábor, Radnóti Mária, Csapó Balázs és Hebling Zsolt a töltőállomás előtt
Fotó: Szendi Péter

Kohlrusz Gábor, a töltőállomás létrehozásában közreműködő cég ügyvezetője elmondta, vállalatuk többéves szakmai tapasztalattal rendelkezik az elektromobilitás és a tiszta energiák területén, amit a társadalom szolgálatába kívánnak állítani.

– Megoldjuk a könnyű elektromos járművek töltését a városokban, falvakban. Tisztább, fenntarthatóbb, okos településeken szeretnénk élni – fogalmazott Csapó Balázs, a töltőállomás létrehozásában közreműködő másik cég alapítója. Ezután kitért arra, miként működik a töltőállomás, miért jó elektromos motorkerékpárral, rollerrel és kerékpárral közlekedni.

A powershare-pontot minden bizonnyal nagyon sokan fogják használni, hiszen a Veszp­rém–Fel­sőörs–Alsó­örs-kerékpárút éppen a töltőállomás mellett halad el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában