Burgonyás ételek fesztiválja

2021.09.29. 11:30

Korszerűsített óvodában kezdték meg a nevelési évet a nyárádi gyermekek

A felújított óvodaépület átadóünnepsége, színpadi programok sora, valamint gyermekműsor is gazdagította az idei nyárádi krumplifesztivált.

Polgár Bettina

A gyermekek örömmel vették birtokba a megújult óvodaépületet

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Az esemény burgonyás ételek főzőversenyével vette kezdetét, majd kora délután a megújult óvoda átadójára gyűltek össze a településen élők. A résztvevőket Pajak Károly, Nyárád polgármestere, Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, valamint Böröczné Szakáll Beatrix intézményvezető köszöntötte.

Az óvodafelújítás 16,2 millió forint értékben valósult meg a Magyar falu program keretében. Pajak Károly kiemelte, nincs fontosabb, mint a gyermekek fejlődésének biztosítása. – Nyárádon az óvoda megújítása, az óvodaudvar felújítása, az Ovi-Sport Pálya megépítése az utódok számára is példaértékű lehet – hangsúlyozta.

A krumplifesztiválról a frissen sült cicege sem hiányozhatott Fotó: Polgár Bettina/Napló

A polgármester köszönetet mondott a kivitelezőknek a szakszerű munkavégzésért, Pápadereske község önkormányzatának a támogatásért, a szülőknek a türelemért, valamint minden segítségért, az óvodai dolgozóknak pedig a megfeszített munkáért. Megjegyezte, a következő megvalósítandó cél a bölcsőde létrehozása.

Kovács Zoltán köszöntőjében gratulált az elkészült beruházáshoz, illetve szólt a magyar kormány családtámogatási rendszeréről, mely révén a környéken már számos bölcsőde elkészült, illetve a Magyar Falu program keretében jelentős mértékben újultak meg óvodák a régióban. Ezzel párhuzamosan több mint 600 közterületi játszótér és óvodaudvar újult meg országosan az elmúlt két esztendőben.

– A jövő szempontjából fontos fejlesztések történnek Nyárádon, ahogy az ország többi részén is. Örvendetes, hogy a fiatalok pedig akár a falusi csok révén, akár az óvodák megújításával, bölcsődék létesítésével a helyben maradást választják, hiszen a kormány politikájának köszönhetően a kistelepülések és a városok közötti különbségek kezdenek halványulni – jegyezte meg Kovács Zoltán.

A gyermekek örömmel vették birtokba a megújult óvodaépületet Fotó: Polgár Bettina/Napló

Böröczné Szakáll Beatrix is köszönetet mondott az elkészült beruházásért, majd a nemzeti színű szalag átvágását követően a gyermekek birtokba vették az épületet. Az átadót követően a krumplifesztiválra várták a kikapcsolódni vágyókat. Nyárádon kiemelt szerep jut a burgonyatermesztésnek, Pajak Károly elmondta, idén sajnos országos szinten gondot okozott a csapadékhiány. A fesztiválon különböző burgonyából készült ételeket kóstolhattak meg a résztvevők, emellett a rendezvény bővelkedett színpadi és gyermekprogramokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában