Remek nyárzáró program

2021.09.06. 06:50

Több mint száz hajóval, parádés kínálattal indult el a balatonkenesei hajókiállítás

Több mint száz hajóval rukkolt ki Magyarország legnagyobb vízen és vízparton rendezett hajókiállítása, a Balaton Boat Show Balatonkenesén, a Kenese Marina-Port kikötőben a hétvégén, ahol Rápolthy Edit, a kiállítás igazgatója a vitorlázás apropóján dinamikus növekedésről beszélt. „Remek nyárzáró program a kiállítás, és nemcsak a rendszeresen vitorlázóknak, hajózóknak különlegesség, hanem mindenkinek, aki szereti a vízparti időtöltést, legyen szó a Balatonról vagy a többi tóról, folyóról” – fogalmazott Rápolthy Edit.

Kovács Erika

20210903 Balatonkenese Marina-Port kikötő Balaton Boat Show hajókiállítás Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Rápolthy Edit hozzátette, a főszezon a végéhez közeledik szeptemberben, és ez jó alkalom arra, hogy megkezdődjön a felkészülés a következőre. Ez indokolt, mert világszerte, így Magyarországon is nagyon sokan érdeklődnek a hajók iránt, évente két számjegyű növekedés a jellemző.

A kiállítók idén is kitettek magukért, a flottában különböző és a legújabb eljárással készült vitorlások, csúcsteljesítményű motoros és elektromos hajók, illetve 40 lábas túrakatamarán ringatózott a tavon a hétvégén. Bemutattak több 45 láb fölötti hajót is, az ismert nemzetközi márkáknak és a magyar gyártóknak köszönhetően. A hajódömping mellett lehetett látni egyebek mellett elektromos és foil szörfdeszkákat, gumicsónakokat, különféle vízi sporteszközt, különleges kialakítású horgászcsónakot, felszereléseket, műszereket, mindent, ami a hajózáshoz, a vízi élethez kell. Az idei kiállításon is rengeteg újdonsággal rukkoltak ki a résztvevők, így több mint 20 premiert mutattak be, köztük eddig még sosem látott hajókat és hajózáshoz kapcsolódó újdonságokat.

 

A hazai gyártók közül csúcsminőségű eljárással készült balatoni sporthajóval érkezett Soponyai Géza, a Balaton legendás vitorlázója, aki az idei Kékszalag tókerülőn a hagyományos egytestű hajók kategória abszolút győztese volt, valamint Viszkei András, aki elektromoshajó-újdonságokat tett vízre. Mezriczky Róbert, egy 70 éves olasz hajógyártó cég hazai képviselője egy elefántcsont-fekete színű, felső kategóriás hajót állított ki, mely 130–160 ezer euróba kerül, és van rá kereslet a Balatonon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában