Összefogással segítik az iskolakezdést Zircen

A Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász támogatóinak köszönhetően az idei évben is segíti a nehezebb körülmények között élő gyermekek iskolakezdését.

Kelemen Gábor

Együttműködnek a nehezebb körülmények között élő családok megsegítéséért. Balról Ulrich Józsefné karitász-csoportvezető az ajándékba kapott sporttáskákkal és Wittmann Lászlóné, a papír-írószer üzlet tulajdonosa

Fotó: Kelemen Gábor

Sok család számára jelent anyagi megterhelést a tanévkezdés, ezen igyekszik minden évben enyhíteni a Katolikus Karitász, nagy figyelmet fordítva erre az időszakra – mondta el érdeklődésünkre Ulrich Józsefné, a karitatív szervezet helyi csoportjának vezetője. Hozzátette, figyeltek a pályázati lehetőségekre, hogy minél nagyobb támogatásban tudják részesíteni a rászorulókat. Nagyon jó a kapcsolatuk egy zirci papír-írószer bolttal, ahol huszonkilenc család negyvenkilenc gyermeke részére vásárolhatott 5500 forint értékben, amit kiegészített a karitász a saját keretéből, s hét sporttáskát is kaptak ajándékba az üzlettől. Azon családok, akiknek gyermekei tanévkezdési támogatásban részesültek, tartós élelmiszerből, mosószerből és kozmetikumból álló csomagot is átvehettek a zirci karitásztól.

Együttműködnek a nehezebb körülmények között élő családok megsegítéséért. Balról Ulrich Józsefné karitász-csoportvezető az ajándékba kapott sporttáskákkal és Wittmann Lászlóné, a papír-írószer üzlet tulajdonosa Fotó: Kelemen Gábor

A karitatív szervezet a helyi önkormányzattól támogatást nyert el a civil szervezetek részére kiírt pályázaton, és a Veszprém Főegyházmegyei Karitászhoz benyújtott pályázatuk is sikeres volt, ez utóbbinak köszönhetően huszonnégy gyermek részére adhattak ötezer-ötezer forint értékű utalványt, amit ruhára, élelmiszerre, iskolaszerre költhetnek a leginkább rászoruló családok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában