Remek hangulatú nyárbúcsúztató rendezvényt tartottak Dózsavárosban

Szépszámú érdeklődő vett részt a napokban tartott dózsavárosi városrész hagyományos nyárbúcsúztatóján, amely minden korosztály számára kínált programokat.

Rónai Tamás

Egy ,,pillangókisasszony”. Az arcfestés iránt mindig nagy az érdeklődés

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A sokszínű programkínálattal az Agóra Kulturális Központ mindenki számára igyekezett kedveskedni, a legfiatalabbaktól a legidősebbekig. A rendezvény az egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó eseménnyel, a főzőversennyel vette kezdetét. A nyolc résztvevő csapat tagjai, akik civil szervezetekből és helyi baráti társaságokból szerveződtek, dél körül kezdték felállítani sátraikat, bográcsaikat. Az előző évektől eltérően a zsűri összetételére nem derült fény, valamint az egységes értékelés érdekében minden csapatnak gulyást kellett főznie.

Egy ,,pillangókisasszony”. Az arcfestés iránt mindig nagy az érdeklődés
Fotó: Balogh Ákos/Napló

Miután már finom illatok lepték el a Martinovics teret, délután a színpadon és a parkban is megkezdődtek a műsorok és kísérő programok. A fellépők között idén is nagyrészt dózsavárosiak voltak, és az egyéb elemeknél is többségében a településrész lakói működtek közre. A Dózsa György Általános Iskola Gyöngyvirág Gyermektánc-csoportjának előadását követően az Őszidő Nyugdíjas Klub, majd a Winners Versenytánc Egyesület táncosai léptek pódiumra. Műsort adott még Hatás Andrea és tanítványai, valamint a Mézengúzok Gyermekzenekar.

A színpadi fellépők produkcióján túl számos kísérőprogram várta a gyermekeket: arcfestés, ügyességi és logikai játékok, vándorjátszótér, mesesarok, valamint kitelepült a Csa-ládika az ötletes játékaival.

Kora este került sor a főzőverseny díjkiosztására. A díjak átadásában Ovádi Péter, országgyűlési képviselő és Hegedűs Barbara, alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője segédkeztek.

Hegedűs Barbara elmondta, ez a rendezvény is megmutatta, hogy a Dózsaváros Veszprém egyik legösszetartóbb közössége. Rövid köszöntőjében kiemelte, az elmúlt év nehézségei után külön öröm látni, hogy ennyi ember gyűlt össze egy közös szórakozásra.

Hegedűs Barbara és Ovádi Péter köszöntötte a résztvevőket
Fotó: Balogh Ákos/Napló

Ovádi Péter büszkén idézte fel gyermekkori emlékeit, hiszen fiatalkorát ebben a városrészben töltötte, itt élt, majd úgy fogalmazott, hogy aki egyszer dózsavárosi volt, az mindig az marad. Az országgyűlési képviselő zárásként hangsúlyozta, ez egy nagyon jó esemény arra, hogy a korábbi személyes találkozások elmaradása után ismét együtt szórakozzanak a közösség tagjai.

A zsűri döntése értelmében a nyolc induló csapat között megosztva hirdettek győztest. A programot Hegedűs Veronika és Csizmadia Géza operettműsora zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában