adománygyűjtés

2021.10.10. 20:00

Egy hétig tartott az Állatok Világnapja a Dózsában

Az Állatok Világnapja alkalmából a Dózsa iskola közössége adománygyűjtést, jótékonysági vásárt, videókészítő versenyt, és rajz-, illetve vers- és próza-író versenyt hirdetett.

Juhász-Léhi István

20211008Veszprém a Dózsa György Átalános Iskola diákjai adományt gyűjtöttek a Vackoló közhasznú állatvédő egyesület részére az állatok világnapján. Az adományt Lengyel Károly igazgató adta át Sándor Katalinnak, a Vackoló önkéntesének Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Lengyel Károly igazgató a Naplónak elmondta, az összegyűlt adományokat a Vackoló Állatvédő Egyesületnek ajánlották fel. Számtalan állateledel, jutalomfalat, játék és sok hasznos tárgy gyűlt össze az egyesület védencei számára. A gyerekek megtapasztalhatták, az adakozás örömét, és betekintést nyertek az állatvédő egyesületek munkájába.

A meghirdetett pályázatra összesen 98 pályamunka érkezett: rajzok, festmények, versek, történetek és egy szoboralkotás is. A főépület aulájában kiállítást rendeztek az elkészült munkákból, majd megrendezték a jótékonysági vásárt – amire a gyerekek saját kezűleg készített állatos apróságokkal, ajándéktárgyakkal is készültek – , mely nagy sikert aratott a gyerekek körében.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az intézményvezető elmondta azt is, hogy Zenekonzerv című rádiós műsorral is jelentkeztek, ami az állatok szeretetéről, az odafigyelésről és a felelős állattartásról szólt. Az egész hetes világnapi eseményhez a felsősök videókészítéssel járultak hozzá, melyben 29 tanuló vett részt.

„Kisfilm is készül a tanulók munkáiról és az Állatok Világnapja projektről, melyet az iskola honlapján minden érdeklődő megnézhet majd” – árulta el Lengyel Károly, aki hozzátette: a legtöbb diáknál a család is részt vett az alkotások elkészítésében, az adományok összegyűjtésében, így igazi családi foglalkozássá nőtte ki magát az Állatok világnapjára meghirdetett versenyük.

Az adományokat az iskola nevében Lengyel Károly igazgató adta a Vackoló Állatvédő Egyesület képviselőjének, Sándor Katalinnak
Fotó: Penovác Károly/Napló

„A programsorozattal az volt a célunk, hogy ráirányítsuk a gyerekek figyelmét az állat- és környezetvédelemre. Arra, hogy felelősséggel tartozunk a ránk bízott világért, legyen szó akár egy kis házi kedvencről is” – mondta a Dózsa iskola igazgatója.

„Nagyon szépen köszönjük az egyesület nevében a Dózsa iskola által szervezett gyűjtést! Nagyon aktívak voltak a gyerekek, ennyi mindent még sosem kaptunk. Több iskola szervez gyűjtést, ami egyre népszerűbb” – mondta lapunknak Sándor Katalin, a Vackoló Állatvédő Egyesület önkéntese az átadás után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában