Közös beruházással bővítették a királyszentistváni szennyvíztelepet

Korszerűbbé vált és kibővült a településen a szennyvíztelep. A fejlesztésnek szerdán tartották meg a hivatalos átadóját Kontrát Károly és Ovádi Péter országgyűlési képviselő részvételével.

B. Virág Rita

Varga Mihály, Kőszegi Ilona, Kontrát Károly, Kugler Gyula, a Bakonykarszt Zrt. vezérigazgatója és Ovádi Péter a hivatalos átadás után megtekintette a szennyvíztelepet

Fotó: Penovác Károly/Napló

A szennyvíztelepet nemcsak Királyszentistván, hanem a térség valamennyi települése, így Litér, Sóly és Vilonya is használja. Ugyanakkor a fejlesztés Királyszentistván és Litér összefogásából valósult meg. A nagyszabású beruházás mintegy 447 millió forintba került.

Az átadóünnepségen Varga Mihály, Litér polgármestere kiemelte, a beruházásnak köszönhetően korszerűbbé vált a telep és megfelel a mai modern kor követelményeinek. Ovádi Péter úgy fogalmazott, a siker titka az együttműködésben rejlik. Hozzátette, ez a beruházás nem olyan látványos, mint például a nemrég átadott kerékpárút, a telep hiányát akkor éreznénk igazán, ha az nem volna, viszont a mindennapokban nélkülözhetetlen a működése a háztartások számára.

Varga Mihály, Kőszegi Ilona, Kontrát Károly, Kugler Gyula, a Bakonykarszt Zrt. vezérigazgatója és Ovádi Péter a hivatalos átadás után megtekintette a szennyvíztelepet Fotó: Penovác Károly/Napló

Horváth Szabolcs főmérnök kifejtette: a biológiai és hidraulikai túlterhelés miatt volt szükség a fejlesztésre. A hat hónapos próbaüzem lezárulásával nagy örömöt jelent, hogy hivatalosan is átadták a telepet. Megtudtuk, a közeljövőben további bővítés is szükségessé válhat. Horváth Szabolcs rámutatott, a projekt megvalósulása itt, a Balaton vízgyűjtő területén a környezetvédelem szempontjából is kiemelten fontos.

Kontrát Károly örömmel konstatálta, hogy az említett települések egyre gyarapodnak, a térség folyamatosan fejlődik, ezért is vált szükségessé a fejlesztés. Reményét fejezte ki, hogy a jövőben is megvalósulhatnak a térségi települések, az országgyűlési képviselők és a polgármesterek összefogásával beruházások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában