Programokban gazdag volt az iskolai tanévkezdet Szigligeten

A helyi általános iskola diákjai megkezdték a felkészülést a különféle versenyekre, miközben az intézményben számos program vár rájuk.

Tóth B. Zsuzsa

Az Európai Diáksport Napon, amelynek keretében a legtöbb gyerek egyszerre sportolt, nagy sikere volt a kötélhúzásnak

Forrás: Iskola

Tapolcán, a FÖLDönfutók utcai futóversenyén a különböző korcsoportokban Mile Benjámin 26. helyezett, Burucs Borbála második, Falati Barnabás 12., Varga Péter ötödik, Falati Nóra első, Sirkó Csenge harmadik lett.

Az ötödik osztályosok osztályfőnöki óra keretében Jámbor Szilvia dietetikus segítségével az egészséges táplálkozással ismerkedtek, és elkezdődött a kilenc héten át tartó, a mindennapos testnevelés keretében megvalósuló úszásoktatás a negyedik és hatodik osztályos tanulóknak a Sümegi Tanuszodában. A napokban a nyolcadik osztályosok Dér Krisztina és Mile Pál tanárral elhajtottak kerékpárral Simándy József Kossuth-díjas operaénekes mellszobrához Balatongyörökre. A nemzet tenorjának szobránál elénekelték a Bánk bán egyik áriáját, majd koszorút helyeztek el a szobor talapzatánál.

Megnyílt a végzős diákok számára az országos pálya­orientációs vizsgálat, a mérés lebonyolításához használandó informatikai rendszer. A tanulók nagy része Horváth Tibor György tanárral elvégezte a feladatot. A vizsgálat tartalmi visszajelzése elsősorban a tanulók és a szülők számára lesz fontos segítség a pályaválasztás szempontjából.

Az ötödikesek történelem­órán Horváthné Puskás Judit tanárnővel a régészkedéssel ismerkedtek.

Az Európai Diáksport Napon, amelynek keretében a legtöbb gyerek egyszerre sportolt, nagy sikere volt a kötélhúzásnak Fotó: Iskola

Az oktatási intézmény a hagyományaihoz híven csatlakozott az Európai Diáksport Naphoz, a rendezvény keretében a legtöbb gyerek egyszerre sportolt. Alsó és felső tagozatosok különböző módon töltötték a napot, váltóversenyben mérték össze erejüket, kosárlabdáztak, továbbá sorversenyben, célba dobásban ügyeskedtek, futballoztak, futottak, kötelet húztak. Mile Pál és Szabó Sándor tanár irányításával a pedagógusok mindegyike kivette részét a feladatokból.

Szeptember végén Verő Katalin szervezésében a népmese jegyében teltek az iskolások napjai meseolvasással, kézműves-foglalkozásokkal, plakát- és könyvjelzőkészítéssel, jelmezbe öltözéssel. Emellett a diákok részt vettek a Köztársaság Kupán Veszprémben. Az iskolából Burucs Borbála, Varga Péter és Sirkó Csenge nevezett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában