Átadták a Hornig-díjat Veszprémben

Győri Piroska és Szaller Péter vehette át idén a szociális területen végzett munkája elismeréseként a Hornig-díjat.

Marton Attila

Porga Gyula, Győri Piroska és Szaller Péter

Fotó: Penovác Károly/Napló

A személyes gondoskodást nyújtó szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi ellátásban, vagy a szociálisan rászorulók támogatását felvállaló civil szervezetekben tevékenykedő, Veszprémben kiemelkedő érdemeket szerzett személyek munkáját ismeri el a város ezzel a díjjal. Idén Győri Piroska, a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény korábbi vezetője és Szaller Péter, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat veszprémi szakmai koordinátora kapta a díjat. Az elismerést a szociális munka napja alkalmából rendezett ünnepségen Porga Gyula polgármester adta át kedden.

– Győri Piroska fáradhatatlan munkával vezetett intézményt, és adott méltóságot idős embereknek. Szaller Péter a hajléktalanellátás területén tette ugyanezt. Méltóságot ad a rászorulóknak, segíti a társadalmi reintegrációt – fogalmazott beszédében Sebestyén József, a Veszprémi Érseki Főiskola rektora. Hangsúlyozta, mindkét díjazott munkájában megjelent Hornig Károly bíboros alapfilozófiája: a személyes gondoskodás, a segítő szolgálat, és a szegények, elesettek iránti érzékenység.

Porga Gyula, Győri Piroska és Szaller Péter
Fotó: Penovác Károly/Napló

A méltatásban elhangzott, Győri Piroska intézményvezetői feladatait 2013. júniustól 2021. május végéig a legmagasabb szakmai felkészültséggel látta el. Az idősgondozás minden területén jeleskedett, és azért dolgozott, hogy Veszprém és a kistérség minden idős polgára színvonalas és méltó ellátást kapjon. Győri Piroska jelenleg a Veszprémi Érseki Főiskolán mesteroktató.

Szaller Péter munkássága, intézményvezetői megbízatása alatt a hajléktalanellátás Veszprémben új szakmai egységekkel és férőhelyekkel bővült. Megszervezte, és azóta is szakmailag koordinálja a hajléktalanok közmunka- programját. Felismerte annak jelentőségét, hogy a biztos lakhatás fontos a munka világába visszaintegrált hajléktalanok számára, ezért – felhasználva több pályázatot – megfizethető lakhatást tudott biztosítani az arra alkalmas embereknek.

A díjátadón közreműködött Demel Eszter karnagy vezetésé- vel a Gárdonyi Zoltán Kama- razenekar kisegyüttese.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában