Megújult és tornaszobával gyarapodott a pápakovácsi óvoda

Számunkra gyermekeink a legfontosabbak, akik a jövőt jelentik. Minőségi nevelésük, oktatásuk komoly feladat, melyhez megfelelő feltételeket kell teremtenünk – hangsúlyozta Burghardt Ferenc, Pápakovácsi polgármestere a Mesevár óvodánál rendezett átadóünnepségen.

Polgár Bettina

Az átadóünnepségen a helyi óvodások is közreműködtek

Fotó: Polgár Bettina/Napló

A polgármester kiemelte, a létesítmény felújításában komoly szerepet vállalt a kormányzat: a Magyar Falu Program keretében kiírt pályázat révén az óvoda felújítására több mint 27 millió forint állt rendelkezésre. Ebből az összegből finanszírozták az épület homlokzatának és belső tereinek festését, valamint a csoportszobákban a légcserélő berendezés kiépítését.

- Az elhagyott ingatlanok közcélra történő megvásárlása címen kiírt pályázaton közel 5 millió forint vissza nem térítendő támogatást sikerült elnyernünk. Ebből 2,6 millió forintért megvásároltuk a romos állapotban lévő bolthelyiséget, a fennmaradt mintegy 2,4 millió forintot pedig közel 10 millió forint önkormányzati saját forrással kiegészítve az épület felújítására fordítottuk. A beruházás eredményeként készült el a tornaszoba – emelte ki Burghardt Ferenc.

Az átadóünnepségen a helyi óvodások is közreműködtek
Fotó: Polgár Bettina/Napló

- Azért került sor az óvoda felújítására és a tornaszoba kialakítására, hogy a legkisebbek minél jobb körülmények között tölthessék el gyermekkoruk egyik meghatározó időszakát. Szeretnénk, ha gondtalan gyermekzsivajtól és felhőtlen gyermekkacagástól lenne hangos továbbra is a környék – fogalmazott a polgármester.

Kifejtette, az elmúlt években jelentősen gyarapodott Pápakovácsi: járdák készültek, megújultak a kül- és belterületi utak, a játszótér, valamint különböző orvosi eszközöket szereztek be. Emellett pályázati forrás révén jelenleg is folyamatban van egy járdafelújítási projekt és az óvoda környezetében lévő tér megújítása.

A fejlesztések kapcsán Burghardt Ferenc mellett köszönetét fejezte ki Prémus Eszter óvodavezető is.

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő kiemelte, fontos a kormányzat számára a vidék felemelkedése, a fiatalok helyben tartása. Mint mondta, dicséret illeti a helyi önkormányzatot, hogy belevágott a létesítmény felújításába és a tornaszoba kialakításába.

Kovács Zoltán és Burghardt Ferenc (balról jobbra) a fejlesztés részeként elkészült tornaszobában
Fotó: Polgár Bettina/Napló

- A Magyar Falu Program révén 550 óvoda újult meg országosan az elmúlt három évben, 2019-ben, 2020-ban és 2021-ben. Veszprém megyében 38, ebben a körzetben pedig 19. Ez országosan 14 milliárd forintot tett ki, Veszprém megyében 700 millió forintot, a körzetben pedig 330 millió forintot. Ebből közel 30 millió forint Pápakovácsiba került – mutatott rá. Az országgyűlési képviselő gratulált a fejlesztéshez, majd a nemzeti színű szalag átvágását követően a résztvevők megtekintették az elkészült beruházást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában