Magyar falu program

2021.11.04. 14:00

Sportparkot építettek Lovason: szolgálja a közösséget, védi az egészséget

Mintegy nyolcmillió forint kormányzati támogatással, korszerű burkolattal és eszközökkel felszerelt sportparkot adtak át Lovason, a faluház udvarán október 3-án, szerdán.

Kovács Erika

20211103 Lovas Községháza udvara. Erősítő park átadása a magyar falu program pályázatának keretében. Kontrát Károly államtitkár átadásával. Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő örömmel beszélt arról, hogy sikeresen pályázott Lovas a Magyar falu programban, és ezzel kialakíthatta a sportparkot. Azt mondta, ez a helyszín erősíti a közösséget, és a települések életének egyik kiemelkedő helyszíne. Mindemellett a mozgás nagyon fontos tevékenység, mely meghatározó szerepet tölt be az egészség megőrzésében is. A park páratlan természeti környezetben, gyönyörű településen kínál mozgási lehetőséget az embereknek.

A képviselő üdvözölte Lovas további céljait, mellyel tovább fejlődhet a falu, a megvalósításukhoz pedig békességet, egyetértést és együttműködést kívánt. Elhangzott továbbá, Lovas elhelyezkedése és a Balaton közelsége nagy vonzerőt jelent az emberek számára, nem véletlenül keresik fel, illetve telepednek le egyre többen ebben a faluban. Kontrát Károly javasolta, hogy a jövőben, elsősorban a helyiek miatt, érdemes lenne a Magyar falu program pályázatával egy élelmiszerboltot is megnyitni.

Fazekas Gábor alpolgármester üdvözölte a kormányzat, illetve a Magyar falu program támogatását, mellyel mintegy nyolcmillió forintból létre tudták hozni a szabadtéri sportparkot Lovason, amit nyáron helybeli vállalkozók alakítottak ki. A park a korszerű eszközök révén többféle sportolási lehetőséget kínál gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt a friss levegőn, ahol találkozhatnak, beszélgethetnek egymással az emberek. Az új létesítménnyel pedig igazi közösségi tér jött létre a lovasi faluház udvarán.

A park közelében található a kemence, melyben különféle rendezvények apropóján kitűnő ételeket készítenek el, mellette létrehoztak egy tágas fedett részt székekkel, asztalokkal, mely a közös étkezések mellett szintén kiváló helyszíne a találkozásoknak, illetve a beszélgetéseknek, mely meghatározó egy összetartó közösség életében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában