Korszerű körülmények

2021.12.11. 15:00

Az új kővágóörsi rendelő helyet ad szűréseknek is

Az egykori önkormányzati hivatal felújított épületébe költözött a háziorvosi rendelő, amelyet hivatalosan pénteken adtak át.

Tóth B. Zsuzsa

Király Tünde háziorvos és Horváth Dezső polgármester az új orvosi rendelőben

Forrás: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A kővágóörsi, salföldi, kékkúti lakosokat ellátó rendelő avatási ünnepségén Horváth Dezső polgármester elmondta, nagy öröm, hogy eljutottak eddig, hogy ilyen jó helyen fogadhatják a betegeket. – Nagy utat jártunk be, amíg sikerült pályázati támogatást szerezni. Első körben visszautasították a kérésünket, de a második nekifutás már eredménnyel járt. Mintegy harmincmillió forintot kaptunk, amelyhez nem túl jelentős önerőt is tettünk. Az összegből elkészült a rendelő, de van már egy szolgálati lakásunk is, és a parkolási gondot ugyancsak megoldhattuk. Nem szívesen jön az ember orvoshoz, de ha ilyen szép környezetbe érkezik, az már fél gyógyulás – mondta a polgármester, és megköszönte a főjegy­ző, a pályázatot írók, a kivitelező és mindazon mások munkáját is, akik bármilyen segítséget nyújtottak a megvalósításhoz. 

Király Tünde háziorvos arról beszélt, hogy nagy örömére szolgál az új rendelő épületének elkészülte. – Megtisztelő, hogy jó körülmények között dolgozhatunk és fogadhatjuk a betegeket, köszönet ezért mindenkinek, aki hozzájárult. Megpróbáltuk a gyerekek és felnőttek számára is barátságossá tenni a környezetet. A váróban az elődök előtt tisztelegve egy vitrinben készítettük el azt a kis kiállítást, amely az ő örökségüket őrzi, a tárlóban régi orvosi eszközöket, könyveket mutatunk be. Csatlakoztunk a Szoros praxisközösséghez, amely lehetővé teszi, hogy minél jobb ellátást tudjunk itt nyújtani, sőt, helyben végezzünk el számos szűrővizsgálatot is, a pácienseknek így a jövőben nem kell utazniuk – mondta a háziorvos, majd Bedy Imre plébános megáldotta az épületet. 

Az ünnepség végén a háziorvos a polgármesterrel és Sümegi László önkormányzati képviselővel együtt vágta át a nemzeti színű szalagot a rendelő bejáratánál. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában