Közösen alkottak

2021.12.06. 18:00

Csuhéangyalkák és mézeskalács készült Sümegen

Családias hangulatú karácsonyváró kézművesprogramot rendeztek a Kisfaludy Emlékházban a Helyi identitás és kohézió erősítése a Sümegi járásban című pályázat támogatásával.

Szijártó János

A gyerekek nagyon élvezték a mézeskalács-díszítést

Forrás: Szijártó János/Napló

Oszkai Réka, a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ, Könyvtár és Emlékház igazgatója a Naplónak nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy advent az egyik legsűrűbb időszak az évben, ezért minden kezdeményezés, rendezvény, program kiváló alkalom arra, hogy a nagy rohanásban megálljunk egy kicsit, együtt legyünk másokkal, közösen alkossunk, jót beszélgessünk. Ennek megfelelően meghitt, karácsonyi hangulatban telt az ünnepváró délután. 


A rendezvényen az érdeklődő szülők, nagyszülők, gyermekek, unokák közösen díszítették fel a közösségi térben felállított fenyőfát. 
A kézműveskedés Németh Zsuzsanna irányítása mellett zajlott, a résztvevők csuhéból készült angyalkákat alkottak, emellett pedig mézeskalácsot is díszítettek Tóthné Fenyő Andival. 


Az ünnepi ráhangolódás során meleg teával és teasüteménnyel kínálták a vendégeket, s karácsonyi zenével tették hangulatosabbá ezt a napot a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ, Könyvtár és Emlékház falai között. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában