Advent

2021.12.04. 20:00

Fellobbant a második gyertya fénye Veszprémben

Brányi Mária alpolgármester és Nagy Károly címzetes apát gyújtották meg a második gyertyát a város adventi koszorúján.

Horváth Virág

20211204 veszprém óváros tér. 2. gyertya gyújtása brányi Mária alpolgármesterrel és Nagy Károly érsekkel. Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: PESTHY MARTON

 

 

Brányi Mária alpolgármester (Fidesz-KDNP) köszöntőjében a remény szerepéről és az önzetlen segítségről beszélt. Kiemelte, az álmok és remények valóra váltásáért tennünk kell. Mindenkit arra biztatott, hogy ne csak a saját reményeinek beteljesítéséért tegyen, hanem segítsen másokat is ebben. Arra is felhívta a figyelmet, a karácsony előtti időszakban számos olyan kezdeményezés van, amelyhez csatlakozhatunk: mások segítése pedig a jótevőnek is örömet okoz. 

Nagy Károly címzetes apát, plébános arról beszélt, az adventi koszorú négy gyertyája emlékeztet bennünket a Megváltó születésére, közénk érkezésére. Kitért rá, az evangélium jelképesen beszél arról, hogy a hegyeket bontsuk el, a göröngyös utakat tegyük egyenessé – Isten országa felé. A karácsonyi készülődés lelki értelemben azt jelenti, hogy az akadályokat a szívünkben próbáljuk egyenessé tenni, az életünket egyenesen, becsülettel élni, fogalmazott. Megjegyezte, advent idején a békétlenséget békévé igyekezzünk változtatni, hogy a családban a szeretet uralkodjon. Akkor tudunk igazán örülni, ha a lelkünk tiszta, és így karácsony szent és kegyelemteljes lehet. A rendezvényen közreműködött Zsilinszky Cecília kántor és Kőrösi Csaba színész, aki Juhász Gyula Karácsony felé című versét mondta el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában