Utak újultak meg pályázati forrásból

2021.12.06. 06:50

Látványosan fejlesztik a horgászturizmust is Herenden

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/ Napló

Mintegy 310 millió forintos pályázati támogatást nyert fejlesztésekre a város három forrásból. Az ennek köszönhetően megújult két utcát, és a komoly horgászturisztikai fejlesztés előtt álló horgásztó környékét járta végig a polgármester a választókerület országgyűlési képviselőjével.

A Magyar Falu Programban elnyert 29,7 millió forintos forrásból új burkolatot kapott 700 méter hosszban a Fasor utca. A fejlesztéssel a város egyik legforgalmasabb utcája újult meg, hiszen itt található az óvoda és bölcsőde, illetve a sporttelep is innen közelíthető meg.

Ovádi Péter a bejáráson elmondta, hogy különösen örül annak, hogy egy ilyen hosszú útszakasz újulhatott meg, növelve az itt élők komfortérzetét. Ennél a fejlesztésnél is látszik, hogy a Magyar Falu Program olyan problémák megoldásában segít, amelyek már régóta megoldásra várnak az ötezer lakosnál kisebb lélekszámú településeken. Az egyik legnépszerűbb programelem a belterületi utak felújítása, ezért erre évről-évre biztosítanak forrást.

Új burkolatot kapott a Dózsa Görgy utca is, és felújították, illetve kiépítették a csapadékvíz elvezető rendszert is. Ezt a beruházást a Belügyminisztérium pályázatának segítségével valósíthatta meg az önkormányzat, szintén 29,7 millió forintból. 

Kaizer László, Ovádi Péter és Jánszky Lajos László a horgásztónál  
Forrás: Molnár Sándor/ Napló

Jánszky Lajos László polgármestertől megtudtuk, hogy látványos módon fejlődhet a horgászturizmus is. Közel 250 millió forintos TOP-os pályázati forrást nyertek komplex fejlesztésre, amelynek során épül egy 100 négyzetméteres közösségi ház, amiben fűtött akadálymentes mosdók, konferenciatér, és egy kisbolt, illetve büfé rész is lesz. Az energiaellátást a tetőre helyezett napelemes rendszer segíti majd. Megtörténik az ivóvíz és csatorna gerincvezeték teljes kiépítése is. A bokros, gazos területeket megtisztítják és közösségi teret alakítanak ki játszótérrel, pihenőparkkal, tűzgyújtó hellyel. Készül két új stég, amelyeket akadálymentesen lehet majd megközelíteni. Túraútvonalat is kiépítenek, illetve kerékpártárolót is kialakítanak, hogy az erre járók megpihenhessenek és kényelmesen sétálhassanak a három tó körül. A horgásztóhoz vezető út, illetve a területen belüli földút pedig szilárd burkolatot kap. 

Kaizer László a 152 felnőtt-, és 42 gyermek tagot számláló Herendi Horgászegyesület elnöke elmondta, hogy ha a fejlesztések megvalósulnak, akkor kulturált körülmények között fogadhatják majd az ide érkezőket. A horgászturisztikai fejlesztések várhatóan 2022 tavaszán kezdődnek el a herendi horgásztónál. 

 

 

 

 

 

Címkék#Herend

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában