Sikeres évet zártak

2022.01.14. 11:00

Felújították a színháztermet, parkokat alakítottak ki Devecserben

Újévköszöntőjében Ferenczi Gábor polgármester leszögezte, hogy a város tavaly minden nehézség ellenére megbirkózott a kötelező és vállalt feladataival, sikeres évet zártak. Ezt a gazdálkodás, a pénzügyi mutatók, fejlesztések, intézmények működése is bizonyítja.

Tóth B. Zsuzsa

Ferenczi Gábor polgármester

Amint az a Devecseri Kastélykönyvtár és Művelődési Központban rendezett ünnepségen elhangzott, a város vezetése a legnagyobb hangsúlyt a közösséget szolgáló ingatlanok fejlesztésére fordította. 


– A legnagyobb munka a színházterem felújítása volt, amelyet a város önkormányzati cége végzett jelentős költségmegtakarítással. Szolgálati lakásokat, óvodai csoportszobákat, óvodai és iskolai konyhát újítottunk fel. A meggyeserdei területre kiépítettük az ivóvízhálózatot, a piacon önkormányzati bolt kialakításába kezdtünk. Fásítottunk, parkosítottunk, őshonos gyümölcsfákból alakítottunk ki Tündérkertet az emlékparkban. Folytattuk és kibővítettük faültetéssel a Babaprogramot, kezdőcsomaggal segítettük az óvodába indulást. A várkertben felújítottuk a kerti berendezéseket, a Berta Parkban japánkertet és rózsakertet alakítottunk ki. A Makovecz lakópark Csomay Kálmán Építészeti Nívódíjat kapott, ott megújult a játszótér, elkezdtük az új temető melletti terület rendezését. Nagy értékű eszközökkel bővült a városüzemeltetési cég, fejlesztettük az iskola konyháját. Sütőolaj-gyűjtőpontot alakítottunk ki, bővítettük a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést – sorolta az eredményeket a polgármester. 

A tavalyi év egyik legnagyobb eredménye a Berta kórház parkjában kialakított japánkert átadása volt
Forrás: Nagy Lajos/Napló


Hangsúlyozta, hogy az egyik legnagyobb kihívás a meggyeserdei gumiabroncshulladék-telep felszámolásának megkezdése volt, eddig negyvenszázalékos eredménnyel, több mint 11 milliós összegből. Tavaly ünnepelte fennállása 35. évfordulóját a kastélykönyvtár, amely azóta a Devecseri Kastélykönyvtár és Művelődési Központ nevet viseli. 


– A Rendvédelmi napon elismeréseket adtunk át a dolgozóknak, emléktáblát avattunk a zsidó iskola alapítása 200. évfordulója alkalmából az egykori intézmény, mai szakiskola épülete falánál. Gondoskodtunk az idősekről, erősítettük a külkapcsolatokat. A Magyar falu program keretében orvosi eszközre kétmillió forintot, útfelújításra 35 milliót, óvodai játszóudvar rendbetételére ötmilliót, a kórház ingatlanegyüttese felújításával kapcsolatos közösségi tér kialakítására 25 milliót kaptunk. Tavaly elmaradt karbantartásokat pótoltunk, jelentős fejlesztéseket indítottunk, az év közben felvett folyószámlahitelt néhány hét alatt visszafizettük, nincs tartozása a városnak – mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában