Segítenek

2022.02.21. 17:30

Jótékonysági futást szerveznek Lucáért

Jótékonysági futást szervez a betegen született Lucáért a gyulafirátóti Fuss a Jövődért Egyesület március 5-én 14 órától, tudtuk meg Rácz Richárd egyesületi elnöktől.

Kovács Erika

Rácz Richárd azt mondta, a futásra a gyulafirátóti művelődési házhoz várják az érdeklődőket. Az elnök arról is beszélt, hogy a kislány, illetve családja kálváriájáról a Minden reményünk a műtétben van című írásunkból értesült, ami február 11-én jelent meg a Naplóban és a Veolon. –Reményeink szerint tudunk majd segíteni a kislánynak, akinek édesanyja gyulafiráróti, fogalmazott. Kloó Melinda, Luca édesanyja érdeklődésünkre azt mondta, meghatódva és nagy örömmel látják, hogy összefogtak az emberek az írás után beteg kislányuk költséges külföldi operációjáért.      

 

   

Mint megírtuk, csípőízületi rendellenességgel, betegen született Luca 2019 májusában. A genetikai vizsgálat a Wieacker-Wolff szindrómához hasonló eredményt mutatott, mely egy komoly idegfejlődési rendellenesség, és például izomgyengeséggel jár. További vizsgálatok kimutatták, hogy egyedi genetikai probléma áll fenn Lucánál, ami okozza az izom feszültséget és letapadást. Önállóan felülni a mai napig sem tud, de ültethető egy speciális székben. Állni nem tud, lábfejei befelé fordultak, spiccben vannak, külföldön tudnák megműteni, ami sok pénzbe kerül.  Luca nagyon értelmes, szépen rajzol, a legnehezebb kirakó sem fog ki rajta, énekel, verset mond. 

 

 

A család elszántan, időt, erőt nem kímélve, folyamatosan kereste, kutatta a megoldást Luca problémájára, amikor egy hasonló sorsú gyermek édesanyjától hallottak az orosz származású Igor Nazarov doktorról, és megtudták róla, hogy a technikája sok hasonló sorsú gyermeken segített már, és eddig mindenki lábra állt, akiket megműtött. Idén januárban sikerült bekerülniük a híres orvos konzultációjára, aki közölte, megoperálja Lucát, amire Barcelonában kerülhet sor, és a műtétet minél hamarabb végre kell hajtani, mert az izomfeszesség előbb utóbb a csontok deformitásához és az ízületek roncsolódásához vezet. Úgy mondták, kálváriájukat azért is hozták nyilvánosságra, hogy soha, senki ne adja fel, kutassa, keresse a megoldást, mert a legkilátástalanabb helyzetből is lehet kiút, és megcsillanhat a fény az alagút végén. 

 

Aki tud, Kloó Melinda, az édesanya számláján adománnyal segíthet Lucának

Számlaszám: 10404900-75575749-49481007

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában