Fejlesztések

2022.02.25. 08:00

Megvalósulhat a nagyesztergáriak régi álma

A közelmúltban Kovács Zoltán térségi országgyűlési képviselő és Szirbek Tiborné polgármester áttekintette a 2019. évi önkormányzati választás óta eltelt időszak eredményeit, számba véve a településen történt fejlesztéseket.

Müller Anikó Hanga

Szirbek Tiborné és Kovács Zoltán

Forrás: Müller Anikó Hanga

– Minden település életében fontos, miként fejlődik, hogy halad előre. Ebben a kis faluban azt látom, hogy minden korosztály számára jutott valami fejlesztés az elmúlt időszakban, a minibölcsőde apróságaitól kezdve az iskolás korosztályon át a felnőttekig. Minibölcsőde, óvoda, faluház, útépítés, virágosítás, faültetés, közösségi akciók. Jól használták mindehhez a különböző pályázatokat. 

Óriási dolog, hogy erre az ezerkétszáz lélekszámú településre a tavalyi évben 150 millió forint pályázati támogatás érkezett. Ez rendkívül tiszteletreméltó. Fontos, hogy van kovásza az ügyeknek a polgármester asszony, a települési és a német nemzetiségi önkormányzati képviselők személyében – mondta el értékelésében Kovács Zoltán honatya. 

Szirbek Tiborné köszönetet mondott térségük országgyűlési képviselőjének a segítő együttműködésért. 

– Több területen kaptunk segítséget Kovács Zoltántól. Folyamatosan figyelemmel kísérte, mi a prioritás a faluban, és figyelte a beadott települési, a német nemzetiségi és az egyházi pályázatainkat egyaránt. Az elkövetkező időszakban negyven új telket tervezünk kialakítani, a közelmúltban Kovács Zoltán közbenjárása eredményes tárgyalást folytathattunk ez ügyben a Pápai Szakképzési Centrummal, így óriásit tudtunk előrelépni, és megvalósulni látszik régi álmunk – értékelt a faluvezető. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában