Fókuszban az ügyintézés

2022.03.22. 15:38

Átadták a járási hivatal új épületét Balatonfüreden

A Miniszterelnökség 544 millió forint támogatásával átadták a Balatonfüredi Járási Hivatal új épületét, a Kossuth utcában kedden. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter méltatta, hogy az emberek magas színvonalú, méltó körülmények között intézhetik ügyeiket.

Kovács Erika

Takács Szabolcs kormánymegbízott (balról), Gulyás Gergely miniszter, Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő és Bóka István polgármester adta át a Balatonfüredi Járási Hivatal új épületét Fotó: Gáspár Ákos

Gulyás Gergely miniszter rámutatott, két sikeres terület találkozik az átadással, egyfelől a területi közigazgatás, másrészt a Balaton, illetve Balatonfüred kiemelt gyorsaságú, látványos fejlődése. Nagyon fontos, hogy az emberek méltó körülmények között, megfelelő környezetben találkozzanak a magyar állammal, és ügyeiket szakszerűen, lehetőleg gyorsan intézzék. 

Forrás: Gáspár Ákos

– Sokat léptünk előre az ügyintézésben. Reméljük, minden olyan beruházással, mellyel a 21. század elvárásainak megfelelő infrastruktúrával szolgáljuk a magyar közigazgatáshoz forduló embereket, újabb lépést teszünk azért, hogy az életszínvonal, a közigazgatási ügyintézés tovább javuljon Magyarországon, hangsúlyozta. A miniszter aláhúzta, a Miniszterelnökség kötelezettségének tesz eleget a mostanihoz hasonló támogatássokkal, a sorrendben van különbség, utalt Kontrát Károly képviselő kiemelkedő aktivitására. Takács Szabolcs, Veszprém megyei kormánymegbízott köszönetet mondott Gulyás Gergely miniszternek, mert döntésével a Miniszterelnökség 544 millió forinttal támogatta a beruházást, amelyből megvalósították a kivitelezést. Méltatta Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő munkáját, valamint Bóka István polgármester és a testület segítségét. Kifejtette, az épület mérföldkő az emberek életében, mert egyszerűbb lesz az ügyintézés, a dolgozók pedig méltó környezetben végezhetik munkájukat. Kifejtette, Veszprém megyében tíz járási hivatal működik, egyike a balatonfüredi, mely új épülettel gazdagodott. Célul tűzték ki, hogy minél kevesebb ingatlanban, lássák el a közigazgatási feladatokat, ezzel 2014 óta 750 millió forintot takarítottak meg a Veszprém megyei kormányhivatal működésén, mert 85 ingatlan helyett 56-ban dolgoznak. Ezt a törekvést jelzi a mostani átadás is, az épületben három osztály működik, a foglalkoztatási, a népegészségügyi, az építésügyi, így csökkent a költség, nőtt a hatékonyság. Az épület 21. századi színvonalon, határidőre elkészült. Ünnepnek nevezte az átadást Kontrát Károly képviselő, majd köszönettel beszélt a kormányzat támogatásáról, Gulyás Gergely miniszter segítségéről, Bóka István polgármester munkájáról. –A gazdaság teljesítménye és a magyar emberek munkája révén van nemzeti forrás a mostanihoz hasonló középületekre. A füredi hivatal színvonala Európa bármely országában megállná a helyét, melyben 22 település ügyeit intézik. A közszolgálat a legfontosabb és legszebb szolgálat, vélekedett, hozzátéve, az épületben az embereket leginkább érintő ügyeket intézik, melyben 42 szakember dolgozik. 

Forrás: Gáspár Ákos

A köszöntők után Bátki Dávid lelkész, a helyi református egyházközösség vezetője megáldotta az épületet, melyet a szónokok a nemzetiszínű szalag átvágásával adtak át.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában