Erősítik az identitást

2022.03.31. 07:00

Negyedmilliárdból fejlesztettek, programokat szerveztek Tapolcán

A városrész Csobánc Művelődési Házában mutatták be a Közösen Tapolcáért Helyi Közösség projektzáró rendezvényén a program elkészült elemeit.

Tóth B. Zsuzsa

A Közösen Tapolcáért Helyi Közösség projekt legjelentősebb eleme a diszeli művelődési ház felújítása volt. Az elkészült épületet Dobó Zoltán polgármester (jobbról) mutatja Puskás Ákos alpolgármesternek Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A résztvevőket Dobó Zoltán polgármester üdvözölte, köszönetet mondva kollégáinak és a partnereknek, akik segítették a várost a tapolcaiságot erősítő és a város gyarapodását segítő projekt megvalósításban. Hangsúlyozta, hogy a több mint 250 millió forintos támogatás nélkül a város nem biztos, hogy vállalkozott volna az egyes elemek megvalósítására, de Tapolca több mint 662 ezer forintot tett hozzá önrészként. Az összeg kétharmad részét infrastrukturális fejlesztésre, a többit programokra fordították 2017-től. 

 


A szabadidő tartalmas eltöltési lehetőségeinek megteremtését célzó projekteket Benács Lajos, a Tapolcai Városszépítő Egyesület korábbi elnöke, Décsey Sándor, a Wass Albert Könyvtár és Múzeum igazgatója és Parapatics Tamás, a Városfejlesztési és Üzemeltetési Iroda nyugalmazott vezetője mutatta be. Amint összegzé­seikben azt elmondták, a közösségvezérelt helyi fejlesztéseket célzó (Community Led Local Development) projekt helyi akciócsoportokra épített az igények és lehetőségek figyelembevétele mellett. A projektgazda a Tapolcai Városszépítő Egyesület volt. 

 


A közösségi és kulturális terek rehabilitációja keretében megvalósult a gyermekkönyvtár és a Csobánc Művelődési Ház felújítása, a Dobó-lakótelepi játszótér bővítése. A közösségszervezés keretében e-book-olvasókat kaptak a diákok, megrendezték a Tapolcai Tavasz, a Tapolcai Ünnepi Napok és az advent 2019. évi eseményeit, kulturális és hagyományőrző programokat szerveztek a könyvtárban. Utcazenekoncerteket tartottak, valamint támogatást kaptak a IX. Tapolcai Pisztráng- és Borfesztivál ifjúsági és szabad­idős programjai. Nemzetközi focitorna, centerpálya-felújítás és -kiállítás szervezésében segítette a támogatás a sport­életet. Helyi szerző által feldolgozott, helyi eseményeket mutatott be helyi szereplőkkel három színdarab, és a strandon gyermeknapot, strandok éjszakáját, nyárzáró eseményt rendeztek. Megünnepelték a Batsányi Táncegyüttes fennállásának 50. évfordulóját, és néptánctábort tartottak. A gyerekeket edukáló programok is várták, speciális nyelvi képzésen vehettek részt a felnőtt érdeklődők, a nyugdíjasok az online térben való eligazodáshoz kaptak segítséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában