Elismerés

2022.04.29. 13:00

Járvány idején is helytállt a fiatal zirci mentős

Kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként a „2021. év Zirc Város Mentőse” díjat adományozta az önkormányzat Pál Andornak. Varga Zita, az Emberi Kapcsolatok Bizottság elnöke méltatta, Ottó Péter polgármesterrel együtt átadta a díjat a mentős bajtársnak. Jelen volt Varga Gábor, a Zirci Mentőállomás vezetője, elkísérték az ünnepeltet szülei.

Kelemen Gábor

Pál Andor

Fotó: Kelemen Gábor

Pál Andor 2009-ben csatlakozott az Országos Mentőszolgálat bajtársi közösségéhez mentőgépkocsi-vezető munkakörben. Tíz évvel később sikeres mentőápolói vizsgát tett, mentőtechnikusként folytatta munkáját. A koronavírusjárvány kitörésének kezdetétől a frontvonalban állt helyt, látta el a megsokszorozódott feladatokat. A sürgősségi ellátásban eltöltött eddigi tizenhárom éve során számos embert próbáló helyzetben mutatta meg, hogy számára az életmentés valódi hivatás. Szakmai ismerete kiváló, bajtársaival való kapcsolata példaértékű, a betegekkel, a hozzátartozókkal empatikus, mégis kellő határozottsággal bír. Feladatait rendkívüli odafigyeléssel, hatékonyan, eredményesen látja el. Részt vesz az állomás közösségi életében, segíti a kollektíva fejlődését, összetartását. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában